Home > Deutsche Bank i behov av mer kapital än marknadsvärde.

Deutsche Bank i behov av mer kapital än marknadsvärde.

Deutsche Bank kan behöva dra in omkring 20 miljarder euro för att bli en välkapitaliserad bank, mot ett marknadsvärde på knappt 17 miljarder euro.

Det skriver Société Générale i en analys.

Det amerikanska justitiedepartementet gav i förra veckan den tyska storbanken ett förlikningsbud på 14 miljarder dollar i en tvist rörande försäljningar av värdepapperiserade bolån (RMBS) inför finanskrisen 2008.

Société Générale bedömning har varit att Deutsches nuvarande reserveringar för juridiska tvister om 5,4 miljarder euro ska räcka för att nå en förlikning i RMBS-tvisten.

”En högre RMBS-bot än 5,4 miljarder euro skulle innebära ett behov av en kapitalförstärkande åtgärd bara för att betala dessa böter. Utöver det behöver banken ytterligare 12,5 miljarder euro”, skriver Société Générale som samtidigt påpekar att Deutsche Bank kan komma att lyckas förhandla ned förlikningssumman från 14 miljarder euro.

Macquarie skriver i en analys att Deutsche Bank är ”för fattig för att betala” med tillägget att banken inte skulle klara av en bötessumma på 14 miljarder dollar utan en emission. Samtidigt är förlikningskravet klart högre än vad som kan motiveras med den andel som Deutsche Bank hade på RMBS-marknaden, påpekar analyshuset som antar att den slutgiltiga boten blir lägre än 5 miljarder dollar.

”Men svansrisken har uppenbart ökat”, framhåller Macquarie i analysen där rekommendationen underperform upprepas med riktkursen 11 euro per aktie.

Société Générale har rekommendationen sälj på aktien med riktkursen 10:50 euro per aktie.

Efter fredagens skarpa fall har Deutsche Bank fortsatt ned nära 2 procent på måndagsförmiddagen till nivå kring 11:80 euro per aktie. På en vecka har aktien backat nära 14 procent.

Deutsche Bank (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto