Home > Deutsche Bank klarar av en förlikning med DOJ på upp till 9.4 miljarder dollar enligt KBW.

Deutsche Bank klarar av en förlikning med DOJ på upp till 9.4 miljarder dollar enligt KBW.

Deutsche Bank klarar av en förlikning med det amerikanska justitiedepartementet (DOJ) på upp till 9,4 miljarder dollar utan att det hotar bankens kapitalnivåer i förhållande till regleringskrav eller att det medför begränsningar för möjligheten till betalningar på så kallade coco-obligationer.

Det skriver KBW i en analys på tisdagen.

Oro för hur stora böter som de tyska storbolagen Deutsche Bank och Volkswagen ska få från DOJ har framkallat ett dämpat humör under tisdagens europeiska börshandel. Efter en svag utveckling på måndagen har Deutsche Banks aktie fortsatt ned nära 3 procent i Frankfurt på tisdagen.

”Enligt vår analys hamnar kupongbetalningar på AT1-obligationer i risk om förlikningen hamnar över motsvarande 8,6 miljarder euro”, skriver KBW i analysen som har överskriften ”när blir RMBS-förlikningen en systemisk risk?”.

De förlustabsorberande skuldinstrumenten AT1 (Additional Tier 1) är hybridlån som rankas just över eget kapital vid en betalningsinställelse. Banker får inte heller betala kuponger på denna typ av obligationer vid avsaknad av utskiftningsbar kapitalreserv över regleringskraven.

”Vi tror att de 14 miljarder dollar som efterfrågas av det amerikanska justitiedepartementet bara är startpunkten för förhandlingarna som kommer att äga rum under de närmaste månaderna. Enligt vår uppfattning kan upplösningen av RMBS-fallet bara destabilisera banken så till vida ’Additional Tier 1’-kuponger inte kan betalas”, skriver KBW som föreställer sig en slutgiltig förlikning på 4,2 miljarder dollar.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto