Home > Deutsche Bank oväntad nettovinst, CET1 över förväntan.

Deutsche Bank oväntad nettovinst, CET1 över förväntan.

Deutsche Bank redovisar ett resultat efter skatt på 256 miljoner euro för det tredje kvartalet 2016. Väntat var ett resultat efter skatt på -394 miljoner euro, enligt Bloomberg News prognossammanställning.

Intäkterna uppgick till 7,5 miljarder euro. Väntat var intäkter på 7,2 miljarder euro.

Kostnaderna för rättstvister uppgick till 501 miljoner euro i kvartalet, lägre än förväntan om 650 miljoner euro.

Banken hade en kärnprimärkapitalrelation (CET1) om 11,1 procent vid utgången av det tredje kvartalet, mot förväntan om 10,9 procent enligt Bloomberg News konsensusprognos. Vid halvårsskiftet var kärnprimärkapitalrelationen 10,8 procent.

I dagens rapport framgick det även att Deutsche Bank jobbar hårt för att nå en upplösning på att lösa tvisten med det amerikanska justitiedepartementet snarast möjligt.

Ryktena om stora böter från det amerikanska justitiedepartementet påverkade Deutsche Banks likviditetssituation under slutet av september och början av oktober. Därefter har läget stabiliserat sig, och banken siktar på att lösa så många rättstvister som möjligt innan det stänger böckerna för räkenskapsåret 2016.

Deutsche Bank har även inför torsdagsmorgonens rapport meddelat att banken kommit överens med mexikanska Investabank om en försäljning av den tyska storbankens verksamheter i Mexiko.

Deutsche Bank (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.