Home > Deutsche Bank överväger fusion med rivalen Commerzbank.

Deutsche Bank överväger fusion med rivalen Commerzbank.

Deutsche Bank har övervägt möjligheterna till en fusion med rivalen Commerzbank. Det skriver den tyska affärstidningen Manager Magazin, som hänvisar till källor med insyn.

Planeringen ska ha varit i ett mycket tidigt stadium och det är oklart om arbetet kommer att återupptas. Idén ges enligt tidningen också internt små chanser att bli verklighet.

Tanken på möjligheten av en sammanslagning visar enligt Manager Magazin på vilken osäkerhet som råder inom Deutsche Bank när det gäller framtidsstrategin.

Deutsche Bank och Commerzbank är största respektive näst största bank i Tyskland. Deutsche, som i våras hade tillgångar värda cirka 1.700 miljarder euro, har tidigare varit världens största bank sett till tillgångarna. År 2012 låg banken på tredje plats och i våras på sjunde.

Commerzbank är delvis statligt ägd på grund av ett räddningspaket som sattes in efter finanskrisen 2008.

Merrill Lynchs och JP Morgans tradingdeskar bedömde inför börsöppning att Commerzbank kunde stiga 3-4 procent på tidningsuppgifterna. På onsdagseftermiddagen hade både Deutsche Bank och Commerzbank stigit nästan 4 procent vardera.

”Det behövs mer bankfusioner, såväl på nationell som på internationell nivå. Tyskland har för många banker men Deutsche letar inga tyska partners.”

Det sade Deutsche Banks vd John Cryan vid en bankkonferens i Frankfurt på onsdagen, skriver Bloomberg News.

Den tyska banksektorn har inte gått igenom en konsolideringsvåg, påpekade han med tillägg att det bara är genom sammanslagningar som banker kan bli lönsamma på lång sikt.

Tradingportalen rapporterade redan den 24 augusti om ett eventuellt bankrally på gång, och dagens uppgång gav ordentligt med bränsle till förtroende av en fortsatt uppgång inom den europeiska banksektorn. För er som vill ta del av vår tidigare rapportering om ett eventuellt europeiskt bankrally, finner ni detta i vår morgonrapport den 25 augusti här.

Deutsche Bank, Commerzbank (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto