Home > Deutsche Bank sänker rekommendationen för Commerzbank till behåll, ”inte billig”.

Deutsche Bank sänker rekommendationen för Commerzbank till behåll, ”inte billig”.

Deutsche Bank sänker rekommendationen för Commerzbank-aktien från köp till behåll och framhåller att aktien ”inte är billig”.

Det framgår av en analys efter tisdagens kapitalmarknadsdag där riktkursen dras ned från 9 till 6 euro.

”Commerzbanks nya 2020-strategi fokuserar på att digitalisera processer och på intäktstillväxt. Det förstnämnda är säkerligen det rätta att göra för att förbättra effektiviteten och ta marknadsandelar. Dessvärre tar det längre tid än väntat att nå klara förbättringar. Även om vi väntar oss viss intäktstillväxt är vi mycket mer förbehållsamma än ledningen i nuvarande räntemiljö”, skriver Deutsche Bank.

Commerzbank strategi fram till 2020 är att sänka kostnaderna och samtidigt öka intäkterna med minst 20 procent över fyra år, skriver Deutsche Bank.

”I och med rådande marginalpress samt den låga låneefterfrågan i Europa och Tyskland ser vi detta som utmanande”, fortsätter Deutsche om sin tyska bankkollega men tillägger att ”högre räntor skulle förändra bilden dramatiskt”, vilket dock inte ses som ett grundscenario.

Bland specifika besvikelser från Commerzbank lyfter Deutsche Bank fram att låneförlusterna från rederinäringen ser ut att ligga kvar på en förhöjd nivå under längre tid än vad som tidigare guidats för.

”Kreditförlusterna kombinerat med att kostnadssänkningarna kommer att ta längre tid än vi antagit renderar i nedjusteringar av underliggande vinstprognoserna för 2017 och 2018 i tydliga tvåsiffriga procenttal”, skriver Deutsche Bank i analysen.

Commerzbank (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto