Home > Deutsche Banks perspektiv på marknaden under resten av året

Deutsche Banks perspektiv på marknaden under resten av året

Sakta men säkert närmar vi oss slutet på handelsåret. Innan du säger att det fortfarande är ett helt kvartal kvar är detta för handelsvärlden det kortaste kvartalet.

Allt handlar om december och positionering inför nästa år. Redan under andra hälften av november börjar likviditeten försvinna och i december tänker stora institutionella investerare redan på nästa år. I vissa fall kan interna regleringar tvinga dem att stänga positioner inför årsslutet långt innan året är slut.

Med andra ord har vi cirka två månader av rimlig likviditet. Dessa två månader kommer framförallt påverkas av det amerikanska presidentvalet.

I en ny rapport visar Deutsche Bank hur de ser på resten av handelsåret. Med tanke på att de har en av världens största researchavdelningar är det värt att ta en titt på vad de har att säga.

Råolja

Deutsche Bank tror att priset på råolja kommer stiga mot slutet av året. De menar att lagren antagligen kommer minska då efterfrågan ökar. En måttlig men stadig vändning för oljepriset bör även fortsätta nästa år.

Penningpolitik

ECB kommer antagligen genomföra lättnader i december, men inte i oktober, vilket många har trott efter denna veckas inflationsrapport från Frankrike och Italien. Om vi sammanför siffrorna och försöker förutspå konsekvenserna av fredagens HICP-rapport kan inflationen i Core-segmentet sjunka ännu mer, möjligtvis ända till +0,2% eller lägre.

ECB kommer troligtvis genomföra lättnader i oktober istället för att vänta tills december, men de kan använda oktober-mötet för att värma upp marknaderna och skicka duvaktiga signaler.

Det är lite överraskande att Deutsche Bank tror att Bank of England kommer genomföra fler lättnader i november. Denna gång tror de att BOE kommer addera 60 miljarder brittiska pund i november till deras program för kvantitativa lättnader. Intressant nog kan detta vara ett steg mot negativ ränta, vilket är sannolikt att ske efter Brexit.

Slutligen anser Deutsche Bank att växlingskursen för EURUSD kommer hamna på 1,20 mot slutet av 2020, 1,25 mot slutet av 2021 och 1,30 mot slutet av 2022. Något måste förändras på andra sidan Atlanten för att EURUSD ska förflytta sig så här mycket utan att möta ECB:s duvaktiga kommentarer.

Kan detta bli en konsekvens av vem som vinner det amerikanska presidentvalet?

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto