Home > Disney slår förväntningarna för intäkter under fjärde kvartalet 2020 tack vare 73 miljoner Disney Plus-abonnemang

Disney slår förväntningarna för intäkter under fjärde kvartalet 2020 tack vare 73 miljoner Disney Plus-abonnemang

Förra torsdagen rapporterade Walt Disney Company sina intäkter för det sista kvartalet som avslutades den 3:e oktober 2020. Detta kom under en vecka då aktiemarknaden reagerade positivt på ett möjligt COVID-19-vaccin, vilket fick aktierna att stiga då investerare dumpade tillväxt i en klassisk marknadsrotation. 

Disney drabbades hårt av pandemin då de tvingades stänga sina nöjesfält. Dessa nöjesfält står för en stor del av Disneys intäkter och företaget anställer många människor i detta område. Fokus har därför legat på hur Disney hanterar utmaningarna under det fjärde kvartalet, och ifall de lyckas hitta ett sätt att kompensera för de bristande intäkterna från nöjesfälten och relaterade produkter.

På något sätt lyckades de med det. De slog förväntningarna och rapporterade $14,71 efter förväntningar på $14,20. Deras justerade intäkter per aktie låg på -$0,2, vilket är betydligt högre än marknadens förväntningar på -$0,73.

Detaljer från Disneys resultatrapport för fjärde kvartalet 2020

Under pandemin har Disney varit fokuserade på att hitta en balans mellan de delar av verksamheten som backar under pandemin och de delar som går fram under pandemin (Disney+). Som alltid fokuserar investerare på framtiden, och just nu tittar de på antalet prenumeranter på Disney+, ESPN+ och resten av företagets medienätverk.

Företaget utannonserade 8 miljoner fler prenumeranter än förväntat för Disney+. De nådde hela 73,7 miljoner prenumeranter, och antalet prenumeranter på ESPN+ ökade också då de nådde 10,3 miljoner jämfört med förväntningarna på 9,19 miljoner. Till följd av det växte medienätverkets intäkter till 7,2 miljarder dollar efter prognoser på 6,83 miljarder dollar.

Parker, upplevelser och produkter är det segment som tagit ett steg tillbaka under pandemin och lett till förluster på 1,1 miljarder dollar. Företaget utannonserade samtidigt att både Disneyland och deras kryssningsfartyg har stängts ned under kvartalet. Fokus ligger därmed på hur de kan kompensera för förlusterna genom att gå fram i andra segment, fram tills det att pandemin tappar momentum.

Allt sammantaget slog Disney förväntningarna, och analytiker skyndade sig att höja prognosen för aktiepriset. RBC Capital Markets uppgraderade Disney från Sector Perform till Outperform. Dessutom höjde BMO prismålet till 165 dollar från 150 dollar. Guggenheim höjde till och med aktieprismålet till 165 dollar.

Disney har haft ett svårt år. Till skillnad från många andra företag har de dock lyckats hantera detta genom att dra ner på kostnaderna för deras nöjesfält och aggressivt marknadsföra streamingtjänsterna. Hittills har strategin fungerat. Om pandemin lättar och om Disney kan bibehålla tillväxten på deras streamingtjänster finns det en tydlig väg mot lönsamhet.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.