Home > Dollarn återtar ”rätt” riktning

Dollarn återtar ”rätt” riktning

Så här skrev jag i tisdags den 30 november: På kort sikt pekar trenden uppåt, men den längre trenden är fortsatt nedåtriktad. Konvergensen mellan topparna i momentumdiagrammen och prisgrafen tyder på att uppgångstakten är på väg att avta och att en vändning nedåt kan komma när som helst. Får vi en eller ännu hellre två dagsstängningar ovanför 7,06 stärks köparna och vi kommer inom kort att få ett test av 7,25 där vi hittar primärtrenden MA-200. Tills motsatsen bevisats navigerar jag för fortsatt nedgång så länge kursstaplarna befinner sig under MA-200 och den lutar nedåt (även om jag börjar bli alltmer ensam med denna åsikt)…

Teknisk analys USD/SEK: Efter analysen i tisdags har dollarn åter varit uppe och testat av motståndsnivån vid 7,07 som bortsett från lite brus höll även denna gång. I 60-minutersdiagrammet ser vi tydligt att dollarn är nere på en stödnivå vid 6,97 och att den korta trenden vänt nedåt.

I det infällda diagrammet ser vi tydligt att dollarn befinner sig i en konsolidering mellan 8,15 och 6,50 kronor. Efter tisdagens test av 7,07 bildades svansar på ovansidan av kursstaplarna vilket fick dollarn att falla ner till stödnivån vid 7-kronor. Under onsdagen punkterades även denna nivå och när detta skrivs är det nästa fibnivå 38,2% vid 6,97 som utmanas och det mesta tyder på att även denna nivå kommer att punkteras.

Den senaste månaden har jag påpekat i varje analys att dollarn befinner sig i en nedåtgående trend både på lång- och medellång sikt och att den kortare uppåtgående trenden bara är en kortsiktig rekyl. Alltmer tyder på att vi såg toppen igår och att vi nu får se en nedgång mot i första hand 6,80 och eventuellt ner mot primärstödet vid 6,50 igen.

Även om det varit lite brus utanför både golvet och taket i den stigande kilen punkterades golvet som utgjort stöd i något mer än en vecka under onsdagen. Nu återstår det att se hur starkt stödet vid 6,97 och 6,93 är.

MACD har bröt i tisdags, efter att ha bildat allt lägre toppar brutit ner i sälj och punkterat nollinjen, där nedgångstakten förstärktes.

Sammanfattning: För varje misslyckat försök för USD/SEK att etablera sig ovanför 7,07 kommer säljarna att stärkas. Punkteras 6,93 och därefter 6,80 bedömmer jag det som om upprekylen är avklarad och att dollarn åter är på väg ner mot 6,50 kronor. Tills motsatsen är bevisad är trenden nedåt och så länge dollarn befinner sig mellan 7,07 och 6,80 bör man hålla sig neutral och inte ta några nya positioner.

Motstånd: 7,02 / 7,07 / 7,17 / 7,27 / 7,39
Stöd: 6,97 / 6,93 / 6,89 / 6,80 / 6,70 / 6,59 / 6,50

Du kan handla USD/SEK med MINI Futures:
Uppgång: MINILONG USD D med hävstång 8,61 och Stop Loss 6,47
Nedgång: MINISHRT USD N med hävstång 15,11 och Stop Loss 7,20

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.