Home > Dollarn laddar om vid nacklinjen

Dollarn laddar om vid nacklinjen

Så här skrev jag i tisdags den 14 decemberOm nacklinjen som just nu befinner sig vid 6,77 inte punkteras stärker det köparna och chansen för att vi skall få ett nytt test av motståndsnivån 7,08 ökar. Skulle däremot nacklinjen och nollinjen i MACD-diagrammet punkteras får vi med stor sannolikhet en nedgång mer mot stödet 6,48. Så länge dollarn befinner sig mellan 7,08 och 6,75 bör man befinna sig på läktaren.

Teknisk analys USD/SEK: Under tisdagen var dollarn nere och vände vid stödet som nacklinjen i HS-formationen utgör. Som väntat stärktes köparna och eliminerade mer än 50 procent av den röda bodyn. Gårdagen öppnade nedåt men köparna kom tillbaks strax innan stödnivån som 50% fibnivån vid 6,78 utgör. När detta skrivs (onsdag kväll) håller dollarn som bäst på att testa av fib 38,2% vid 6,85 kronor.

Den senaste tiden känns det som om min uppfattning skiljer sig från de flesta andra analytikers. När de flesta skrev om att dollarn skulle fortsätta upp, var jag relativt ensam om att skriva att 7,07 såg ut att bli en topp. Den senaste tidens huvud-skuldra-formationen med en fallande nacklinje kring 6,77 ser jag som kritisk för sentimentet den närmaste tiden.

Det har inte hänt så mycket sedan i tisdags. Dollarn befinner sig fortfarande mellan 50- och 20-dagars medelvärde. I tisdags vände kursen upp vid nacklinjen och skapade en svans på nedsidan som ett minne av säljarna. Under onsdagen försökte säljarna åter sig på att punktera stöden, men även denna gång kom köparna tillbaks. Så länge kursen håller sig ovanför MA-50 stärks det medellånga sentimentet och nollinjen på MACD utgör ett motstånd som om det håller stärker köparna. Punkteras däremot nollan är jag övertygad om att nacklinjen i HS-formationen passeras och det ger matematiskt en målkurs kring 6,48 där vi tidigare hade en botten i början av november.

Sedan i början av december har jag återkommit till att man bör hålla sig utanför så länge den befinner sig mellan 7,07 och 6,77. Om det nu visar sig att fib 50%-nivån vid 6,78 står pall hittar vi nästa viktiga motstånd vid 6,93 och därefter 7,07 där toppen från slutet av november möter upp.

De som inte day- eller swingtradar bör inte köpa dollar förrän kursen etablerat sig ovanför primärtrenden MA-200 som möter upp vid 7,24. Eftersom primärtrenden är nedåtriktad med både kursstaplarna och MA-50 klart nedanför ser jag uppstudsen som ser ut att inledas som en rekyl som ger möjlighet att gå kort (blanka) på trevligare nivåer.

Sammanfattning: Det är viktigt att våga vända kappan efter vinden när man sysslar med teknisk analys. Om inte nacklinjen i HS-formationen punkteras kommer det att stärka köparna och vi skall istället vara beredda på att köparna stärks och det medellånga motståndet noteras kring 7,07. Så länge kursen befinner sig mellan 20- och 50-dagars medelvärde bör man agera åskådare. Den kortsiktige handlaren tar position i riktning med utbrottet. Punkteras nacklinjen som just nu befinner sig vid 6,77 är det troligt att vi får en nedgång mot 6,48.

Motstånd: 6,85 / 6,91 / 6,94 / 7,00 / 7,07 / 7,24
Stöd: 6,77 / 6,75 / 6,71 / 6,62 / 6,48

Du kan handla USD/SEK med MINI Futures:
Uppgång: MINILONG USD D med hävstång 9,97 med en Stop Loss vid 6,49
Nedgång: MINISHRT USD M med hävstång 7,28 med en Stop Loss vid 7,54

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.