Home > Dollarn når 2021-högsta, euron faller efter hetare än förväntad amerikansk inflationsdata

Dollarn når 2021-högsta, euron faller efter hetare än förväntad amerikansk inflationsdata

  • Dollarn klöste tillbaka förlusterna mot euron och yenen under handlarnas oro över stigande inflation

  • Konsumentprisindex steg det högsta det gjort sedan 1990

Data som släpptes på onsdagen visade att de amerikanska konsumentpriserna ökade det mesta de gjort på tre decennier i oktober, med en inflation på 6,2% jämfört med föregående år. Det är den största årliga ökningen sedan 1990.

Konsumentpriserna var högre i oktober med 0,9%, jämfört med 0,4% i september och 0,3% i augusti.

https://twitter.com/byHeatherLong/status/1458427065561141253

Alla ögon är återigen riktade mot Federal Reserve, som skulle kunna svänga till handling och höja räntorna om nästa data också kommer ut hetare än väntat.

Andra centralbanker, ledda av Bank of England och Europeiska centralbanken (ECB), kan fundera på liknande rörelser om prisdata från regionerna speglar den i USA.

Tillväxtsiffror i Storbritannien kommer att släppas senare på torsdagen.

Dollarn når 2021-års toppar samtidigt som euron faller

Dollarn steg mot euron och det brittiska pundet under tidiga sessioner på torsdagen när handlarnas fokus flyttades till Feds nästa drag. Dollarindex steg till 95,002, den högsta nivån under 2021.

Nya uppsidor för dollarn kan bero på nästa drag som Fed sannolikt kommer att anta. Om Fed håller fast vid sitt senaste beslut om nedtrappning, kommer indexet att bli negativt och med största sannolikhet positivt om räntehöjningen påskyndas.

Euron har fallit på de tidiga marknaderna på torsdagen, med försvagat förtroende från handlarna på grund av fortsatt eftersläpning från Europeiska centralbanken. Euron sjönk 1,1465 mot dollarn och nådde sin lägsta nivå på över ett år. Med inflationsrädsla som sannolikt kommer att utlösa ytterligare försäljning, kan valutan söka primärt stöd nära 1,12.

Det brittiska pundet, som har tickat ner till 1,3392, har också tappat mot dollarn. Det är uppfriskande låga nivåer som senast sågs i slutet av december 2020. En liknande utsikt sågs med den japanska yenen. Efter att ha sett uppgångar mot dollarn den senaste veckan, sjönk yenen till 114,15 mitt under en återupplivad dollar.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto