Home > Dollarn navigerar nedåt

Dollarn navigerar nedåt

Igår punkterades stödet vid 6,48, vilket innebär att stödlinjen vid den tidigare nacklinjen i HS-formationen är punkterad. Mycket talar för en fortsatt nedgång och ser vi dollarn etablera sig under denna nivå tar vi närmaste sikte på 6,00.

Teknisk analys USD/SEK: Det gick snabbare än väntat men redan igår punkterades primärstödet vid 6,48. Om nu dollarn etablerar sig under denna nivå är det 6,00 som matematiskt är nästa målkurs.

Alla fyra trender pekar nu nedåt och är sorterade i rätt ordning för fortsatt nedgång. Både den långa och korta trenden är alltså nedåt, men för att ett utbrott skall vara bekräftat krävs minst två dagsstängningar över- eller under nivång. 6,48 punkterades igår och i det fall även torsdagen stänger lägre är med största sannolikhet en ny nedgångsfas etablerad.

Närmast på nedsidan möter ett mindre stöd vid 6,44 men därefter ser det allt svagare ut. På ovansidan utgör 6,48 ett sekundärt motstånd.

Jag skrev den 11:e januari att om MACD inte orkade etablera sig ovanför nollinjen utan föll tillbaks ner under nollan kunde vi förvänta oss en tilltagande nedgångstakt. Med facit i hand är det intressant att se hur nedgången tilltog i samband med att MACD etablerade sig i den negativa delen av diagrammet.

Det mesta talar som sagt för en fortsatt nedgång men avståndet upp till 50-dagars medelvärde har blivit lite väl stort den senaste veckan, vilket tillsammans med en hårt spänd gummisnodd på nedsidan (5,2 av 100) kan leda till en uppstuds. MACD närmar sig den nivå som i början av oktober utgjorde vändpunkten innan kursen bottnade i november.

Att tänka på köp i nuvarande läge är mer än lovligt riskfyllt och bör undvikas så länge kursstaplarna befinner sig under alla trendlinjer pekar som pekar nedåt (okej, MA-100 är inte riktigt klar).

Sammanfattning: Efter att USD/SEK punkterat den kortare sentimentlinjen MA-20 har nedgången tilltagit efter hand som stödnivåerna har gett vika. Jag förväntade mig i och för sig att vi kunde förvänta oss ytterligare lägre nedslag efter att 6,48 punkterats. Nu återstår det att se om 6,44 håller emot och om torsdagen stänger nedåt och etablerar nedgångsfasen. Jag ser fortfarande 6,48 som en viktig sentimentsnivå och om kursen tar sig upp över nivån kan vi förvänta oss att en botten är på väg att bildas.

Motstånd: 6,52 / 6,56 / 6,63 / 6,70
Stöd: 6,44 / 6,42 / 6,34 / 6,27

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto