Home > Dollarn på väg att bryta nacken

Dollarn på väg att bryta nacken

Så här skrev jag i torsdags den 7 december: Ju längre och fler försök som stödet vid 6,77 står emot, desto större chans att vi kommer få se en uppgång i dollarn. Så länge primärtrenden pekar nedåt är det enligt mitt sätt att se det större sannolikhet för en punktering av stödnivån 6,77 och en fortsatt nedgång ner mot 6,50.

Teknisk analys USD/SEK: I tisdags skrev jag att dollarn eventuellt skulle upp till 6,91 där 20-dagars medelvärde möter upp. Under onsdagen var dollarn uppe och vände vid 6,59 under förmiddagen men därefter har topparna blivit allt lägre i 15 minutersdiagrammet.

Som jag påpekat i varje analys av valutaparet USD/SEK de senaste veckorna ser jag uppstudsen som påbörjades i november, efter lättnadspaketet QE2 som en rekyl under pågående nedtrend.

Både den långa- och medellånga trenden pekar fortfarande nedåt, men den korta trenden har under uppstudsen planat ut. Hastighetsdivergensen mellan topparna i MACD-histogrammet indikerade tidigt att uppgångstakten antingen var på väg att plana ut, eller att en topp var på väg att bildas. Jag är alltmer övertygad om att en topp är på väg att bildas.

Den viktigaste nivån på ovansidan är pivotpunkten 7,07 där priset toppade i slutet av november men strax under har vi ett starkt motstånd kring 7,00 kronor. På nedsidan möter 50-dagars medelvärde vid 6,77 vilket sammanfaller med den stödlinje som förbinder bottnarna från början av november och december.

Om kursen faller nedåt och punkterar nacklinjen vid 6,76 som är ett pivotstöd indikeras en första nedgång med en matematisk målkurs nedåt den tidigare stödnivån vid 6,50.

Sammanfattning: På kort sikt har dollarn fram till för en vecka sedan befunnit sig i en positiv trend. Både den långa och medellånga trenden pekar dock fortfarande nedåt. Allt fler indikatorer förvarnar om att förra måndagen var en topp och att vi nu kommer att få en nedgång ner mot 6,50. Skulle stödnivån 6,77 där även MA-50 möter upp hålla kommer köparna att stärkas och vi kan se fram emot en ny kortare uppgångsfas, kanske åter mot 7,07. Som jag sagt tidigare gäller det att ta det lugnt så länge dollarn befinner sig mellan 6,77 och 7,07.

Motstånd: 6,93 / 6,98 / 7,00 / 7,07 / 7,17
Stöd: 6,84-6,82 / 6,80 / 6,77 / 6,71 / 6,62

Du kan handla USD/SEK med MINI Futures:
Uppgång: MINILONG USD B med hävstång 6,25 och Stop Loss 6,06
Nedgång: MINISHRT USD N med hävstång 12,26 och Stop Loss 7,20

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto