Home > Dollarn på väg att bryta upp

Dollarn på väg att bryta upp

Så här skrev jag i torsdags den 16 december: Det är viktigt att våga vända kappan efter vinden när man sysslar med teknisk analys. Om inte nacklinjen i HS-formationen punkteras kommer det att stärka köparna och vi skall istället vara beredda på att köparna stärks och det medellånga motståndet noteras kring 7,07. Så länge kursen befinner sig mellan 20- och 50-dagars medelvärde bör man agera åskådare. Den kortsiktige handlaren tar position i riktning med utbrottet. Punkteras nacklinjen som just nu befinner sig vid 6,77 är det troligt att vi får en nedgång mot 6,48.

Teknisk analys USD/SEK: Sedan torsdagens analys har dollarn varit nere och testat av stödnivån vid 6,82 och vänt ner vid 6,86. När detta skrivs noteras dollarn i den övre delen av konsolideringskanalen. Så länge jag inte ser några tecken på att nacklinjen vid 6,75 håller på att punkteras ökar chansen för att dollarn bryter ut uppåt.

Den långa trenden pekar fortfarande nedåt med kursstaplarna klart under 200-dagars medelvärde. MA-50 som speglar den medellånga trenden pekar uppåt och har den senaste veckan utgjort ett stöd.

Dollarn har varje dag stängt precis på motståndet som fib 38,2%-linjen vid 6,85 utgör. Den fallande motståndslinjen som förbinder topparna från den 30:e november och den 13:e december noteras nu på samma nivå som fib 38,2%. Ett utbrott upp över den fallande motståndslinjen kan vara den katalysator som behövs för att etablera en uppgångsfas där 6,93 utgör nästa motståndsnivå, därefter är det 7,07 som avgör den närmaste tidens sentiment.

Skulle det istället visa sig att nacklinjen som förbinder bottnarna från den 22:a november och den 3:e december punkteras bekräftas en säljsignal med en matematisk målkurs kring 6,48.

Sedan i början av december har jag hela tiden påtalat att man bör hålla sig utanför både köp och blankning så länge inte nivåerna 7,07 och 6,75 bryts.

Sammanfattning: Nacklinjen verkar stå emot vidare nedgångar och det blir allt större sannolikhet för ett utbrott uppåt. Så länge kursen befinner sig mellan 20- och 50-dagars medelvärde bör man agera åskådare, den kortsiktige handlaren kan ta position i riktning med utbrottet.

Motstånd: 6,87 / 6,90 / 6,93-6,95 / 7,01 / 7,07
Stöd: 6,82 / 6,78 / 6,75 / 6,67 / 6,62 / 6,48

Du kan handla USD/SEK med MINI Futures:
Uppgång: MINILONG USD D med hävstång 10,06 med en Stop Loss vid 6,49
Nedgång: MINISHRT USD M med hävstång 7,26 med en Stop Loss vid 7,54

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.