Home > Dollarn utmanar ett av de viktigaste motstånden

Dollarn utmanar ett av de viktigaste motstånden

Så här skrev jag i torsdags den 18 november: Rekylen upp från bottennoteringen i samband med FED:s lättnadspaket för två veckor sedan fick åtminstone kortsiktigt motsatt effekt. Nu utmanas den nivå som jag hela tiden navigerat efter som målet för rekylen och det i samband med en hårt spänd gummisnodd på ovansidan. Sannolikheten för att nedgången skapar förutsättningar för att åter gå kort (blanka) ser bra ut. Vänder dollarn däremot upp och stänger två dagar i rad ovanför 7-kronorsnivån vänder jag på klacken annars är det nedåt som gäller de närmaste dagarna.

Teknisk analys USD/SEK: Dollarn har sedan i torsdags varit nere och vänt vid 6,80 och även testat av motståndsnivån vid 6,92. Bägge nivåerna testades under måndagen. Så länge dollarn befinner sig mellan 6,80 och 7,00 kronor bör man avvakta med både köp och sälj.

Dollarn befinner sig i fallande både lång- och medellång trend. I det korta perspektivet dagar till ett par veckor är nu trenden uppåtgående men motståndet som 100 dagars medelvärde utgör och strax ovanför 7,00 kronor innebär att man bör avvakta ett utbrott innan man tar position för uppgång.

Dollarn är inte riktigt färdig med testet av motståndsnivån vid 7,00 kronor.

MACD gav en köpsignal den 7 november då dollarn noterades i 6,61. Sedan någon vecka tillbaks divergerar histogrammet mot prisgrafen vilket kan vara ett tecken på en vändning eller en stundade andhämtningspaus. Fortsätter kursen nedåt kommer MACD snart bryta ner i sälj, men där är vi inte riktigt än.

Håller 100-dagars medelvärde som just nu noteras vid 6,93 kommer det att stärka säljarna. Onsdagens kursstapel öppnade lägre än fredagens stängning. Under gårdagen kom köparna tillbaks och handlade upp dollarn till en nivå klart över fredagens högsta vilket visar att de inte på något sätt är uträknade. De som gått kort de senaste dagarna blir tvungna att stänga sina positioner vilket driver på en kortsiktig uppgång från nuvarande nivå.

Sammanfattning: Det finns utrymme för en uppgång mot 7,00 kronor men så länge inte dollarn stänger ovanför MA-100 kommer säljarna att stärkas. Även om den korta trenden fortfarande är uppåtriktad förstärks divergensen mot momentumindikatorerna vilket försvagar en vidare uppgång. Så länge dollarn befinner sig mellan 7,00 och 6,50 får vi räkna med stora svängningar och en svårbedömd fortsättning.

Motstånd: 6,94 / 7,00 / 7,12 / 7,25
Stöd: 6,80 / 6,73 / 6,60 / 6,50

Du kan handla USD/SEK med MINI Futures:
Uppgång: MINILONG USD D med hävstång 9,48 och Stop Loss 6,47
Nedgång: MINISHRT USD M med hävstång 7,53 och Stop Loss 7,55

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto