Home > Dollarn vänder ner… om denna nivå punkteras

Dollarn vänder ner… om denna nivå punkteras

Så här skrev jag i torsdags den 23 december: Även om det kan vara lite väl tidigt att agera för köp av dollar är risken relativt liten om 6,78 bryts. Den som väljer att köpa på nuvarande nivå placerar nödutgången redan vid 6,74 och flyttar upp den i takt med att dollarn etablerar sig ovanför respektive motståndsnivå.

Teknisk analys USD/SEK: Dollarn vände ner strax innan motståndet vid 6,78 har sedan föregående analys fortsatt att noteras innanför kanalen mellan 6,87 och 6,76. Intressant är att studera dollarn de senaste två dygnen då trenden varit tydligt nedåtriktad och när detta skrivs (tisdag 04:55) utmanas nacklinjen för första gången sedan den 17:e december.

Även om det mesta i analysen från i torsdags fortfarande stämmer kan vi inte bortse från det faktum att gårdagens kursstapel (se diagrammet) och dagens (hittills) skiljer sig avsevärt från kringliggande kursstaplar. Fram till igår har det varit relativt små kursstaplar med liten body som har indikerat en viss osäkerhet hos både köpare och säljare. Gårdagens relativt långa röda kursstapel utan några svansar vare sig på ovan- eller nedsidan följt av dagens som hittills varit en nedåtriktad fortsättning är ett tecken på att säljarna ser sin chans att försöka eliminera köparna. Även om denna analys ”låter” något mer negativ (för dollarns del) än de senaste veckornas är det viktigt att påpeka att de viktigaste stödnivåerna (6,76 och nacklinjen vid 6,74) hittills inte punkterats.

Den medellånga trenden som representeras av 50-dagars medelvärde (det röda strecket) pekar fortfarande uppåt, men sentimentet är på väg åt det negativa hållet då kursen nu noteras under både MA-20 och MA-50. Om det visar sig att något av de två närmaste stöden (6,76 och nacklinjen vid 6,74) håller och det bildas en svans som är mer än 2/3 av bodyn och dagens stängningskurs sker i den övre tredjedelen av kursstapeln kommer det att stärka köparna, på motsvarande sätt stärks säljarna om nacklinjen bryts.

MACD har precis brutit ner under nollinjen och indikerar sälj. Om histogrammet tilltar de närmaste dagarna vänder vi på klacken och navigerar söderut mot i den första anhalten 6,48.

Jag har den senaste månaden hävdat att man bör hålla sig utanför USD/SEK så länge kursen befinner sig mellan 6,75 och 7,07 vilket fortfarande gäller.

Sammanfattning: För den som inte redan är positionerad för uppgång i USD/SEK är det bäst att stanna utanför, så länge inte 6,74 (nacklinjen) eller 6,07 (kortsiktigt primärt motstånd). Ett nedslag under nacklinjen och vi kan navigera mot 6,48. Vänder kursen upp från nuvarande nivå kan det stärka köparna och redan vid sekundärstödet 6,87 kan man börja skala in sig med en tajt stopp.

Motstånd: 6,85 / 6,87 / 6,94 / 7,03 / 7,07 / 7,12
Stöd: 6,79 / 6,77 / 6,74/ 6,71 / 6,65 / 6,56 / 6,48

Du kan handla USD/SEK med MINI Futures:
Uppgång: MINILONG USD B med hävstång 6,55 med en Stop Loss vid 6,07
Nedgång: MINISHRT USD N med hävstång 11,17 med en Stop Loss vid 7,19

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto