Home > Dollarn vänder ner vid motstånd

Dollarn vänder ner vid motstånd

Så här skrev jag i tisdags den 16 november: Dollarn har i det korta perspektivet vänt upp i köp, men för att man skall börja gå lång anser jag att även fib 50% nivån vid 7,00 skall passeras. De som väljer att köpa dollar för uppgång redan nu låter lämpligtvis stoppen vid 6,70. En viss avmattning i uppgången noteras i MACD-histogrammet vilket innebär att det fortfarande kan vara läge att avvakta.

Teknisk analys USD/SEK: Som jag nämnde i tisdags bör man inte gå lång i dollarn ännu, den bör först etablera sig ovanför 7,00 kronor. Under onsdagen nådde öppnade dollarn i nivå med 100-dagars medelvärde och steg sedan till 7,00 kronor, för att sedan falla tillbaks ner under medelvärdet.

Dollarn befinner sig i en nedåtgående trend både på lång och medellång sikt. De senaste två veckornas uppgång har vänt upp den kortare trenden.

Så länge inte dollarn etablerar sig ovanför 7-kronorsnivån anser jag att uppgången de senaste två vekorna är en rekyl i den nedåtgående trenden. Gårdagens kursformation, där kursen öppnade uppåt stärkte till en början köparna men när säljarna därefter eliminerade köparna och pressade ner kursen under öppningen och även under tisdagens lägsta notering tvingar det de som sent gått långa i dollarn att stänga sina positioner. Den reversalformation som onsdagens kursstapel innebär kan vara början på en toppformation.

När kursen når ett motstånd och gummisnodden samtidigt är hårt spänd på ovansidan (se den infällda bilden) är sannolikheten stor för en vändning. Dollarn håller just nu på att testa av 100-dagars medelvärde med en hårt spänd gummisnodd.

Histogrammet har inte stigit den senaste veckan när kursen stigit, den allt långsammare uppgångstakten innebär att uppgången närmar sig en paus eller återgång.

Om dollarn etablerar sig ovanför fib 50% fibnivån vid 7,00 kronor börjar det i så fall bli dags att skala in sig för en dollaruppgång. För den som i så fall väljer att gå lång bör inte placera nödutgången lägre än 50-dagars medelvärde som just nu befinner sig vid 6,70.

Sammanfattning: Rekylen upp från bottennoteringen i samband med FED:s lättnadspaket för två veckor sedan fick åtminstone kortsiktigt motsatt effekt. Nu utmanas den nivå som jag hela tiden navigerat efter som målet för rekylen och det i samband med en hårt spänd gummisnodd på ovansidan. Sannolikheten för att nedgången skapar förutsättningar för att åter gå kort (blanka) ser bra ut. Vänder dollarn däremot upp och stänger två dagar i rad ovanför 7-kronorsnivån vänder jag på klacken annars är det nedåt som gäller de närmaste dagarna.

Motstånd: 6,979 / 7,031 / 7,115 / 7,199
Stöd: 6,895 / 6,863 / 6,778 / 6,694

Du kan handla USD/SEK med MINI Futures:
Uppgång: MINILONG USD D med hävstång 8,90 och Stop Loss 6,47
Nedgång: MINISHRT USD M med hävstång 8,03 och Stop Loss 7,55

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.