Home > Dollarn vänder snart ner…

Dollarn vänder snart ner…

Så här skrev jag i torsdags den 25 november: Det har inte hänt så mycket sedan analysen i tisdags. Så länge vi inte får två dagsstängningar efter varann ovanför 7,02 kronor bör vi förhålla oss neutrala till dollarn.

Teknisk analys USD/SEK: Dollarn har vi två tillfällen sedan i torsdags varit uppe och vänt ovanför 7-kronorsnivån, men snabbt fallit tillbaks. När detta skrivs noteras dollarn mot kronan i 6,98 kronor.

Dollarn befinner sig både på medel- och lång sikt i en nedåtgående trend. På kort sikt är trenden positiv då MA-20 brutit upp över MA-50 och kursen noteras över bägge medelvärdena. I förra veckan skrev jag att det krävdes två dagsstängningar efter varandra över 7,02 för att vi skulle fortsätta navigera för uppgång.

Det börjar uppstå konvergenser mellan topparna i momentumdiagrammen och motsvarande toppar i prisgrafen. Histogrammet i MACD avtar vilket tillsammans indikerar att uppgången är på väg att ta slut, eller att vi kan se fram emot en lugnare uppgångstakt.

Dagsmomentum (RSI-14) är nu uppe och testar av den motståndsnivå där vändningarna ner i augusti och den 17 november påbörjades.

En titt i ett 60-minutersdiagram visar att dollarn konsoliderar mellan 6,80 och 7,06 kronor. Igår punkterades fibnivån 61,8% vid 6,98 vilket innebär att vi förmodligen får en ytterligare nedgång, men det är ovanligt att vi får en dagsstängning i området mellan 6,93 och 6,98 och det kan tyda på att får en vändning upp för att åter testa av 7,06 nivån.

Sammanfattning: På kort sikt pekar trenden uppåt, men den längre trenden är fortsatt nedåtriktad. Konvergensen mellan topparna i momentumdiagrammen och prisgrafen tyder på att uppgångstakten är på väg att avta och att en vändning nedåt kan komma när som helst. Får vi en eller ännu hellre två dagsstängningar ovanför 7,06 stärks köparna och vi kommer inom kort att få ett test av 7,25 där vi hittar primärtrenden MA-200. Tills motsatsen bevisats navigerar jag för fortsatt nedgång så länge kursstaplarna befinner sig under MA-200 och den lutar nedåt (även om jag börjar bli alltmer ensam med denna åsikt)…

Motstånd: 7,06 / 7,13 / 7,25 / 7,39
Stöd: 6,92 / 6,86 / 6,73 / 6,59 / 6,50

Du kan handla USD/SEK med MINI Futures:
Uppgång: MINILONG USD D med hävstång 8,29 och Stop Loss 6,47
Nedgång: MINISHRT USD M med hävstång 8,90 och Stop Loss 7,55

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto