Home > Dollarn vänder upp

Dollarn vänder upp

Så här skrev jag i tisdags den 21 december: Nacklinjen verkar stå emot vidare nedgångar och det blir allt större sannolikhet för ett utbrott uppåt. Så länge kursen befinner sig mellan 20- och 50-dagars medelvärde bör man agera åskådare, den kortsiktige handlaren kan ta position i riktning med utbrottet.

Teknisk analys USD/SEK: Det har inte hänt så mycket med USD/SEK sedan i tisdags, dollarn fortsätter att konsolidera och noteras i den övre delen av kanalen mellan 6,87 och 6,76.

Dollarn befinner sig på kort sikt i en uppåtgående trend men på kort sikt innebär den senaste tidens konsolidering att kursen befinner sig mittemellan MA-20 och MA-50 som inte har någon riktning.

Gårdagens kursformation var en Key Reversal-formation för uppgång vilket innebär att onsdagens lägsta kurs noterades lägre än tisdagens lägsta kurs. Därefter tar köparna över och eliminerar säljarnas dominans, vilket skapar en lång svans på nedsidan och därefter avancerar kursen under större delen av dagen och igår stängde dollarn över tisdagens högsta nivå. Den senaste veckan har vi haft två Key Reversalformation där förra veckans test av nacklinjen egentligen var en första köpsignal.

Bryter kursen över motståndsnivån vid 6,87 kan man börja skala in sig i köppositioner och placera nödutgången vid 6,74 som är strax under förra veckans vändningsnivå. Öka på positionen för varje motståndsnivå som dollarn etablerar sig över och flytta upp stoppen till strax under föregående stödnivå.

Det mesta pekar på att dollarn har bottnat för denna gång och att vi nu kommer få se allt högre noteringar. Faran är inte på något sätt över. Om det skulle visa sig att dollarn istället vänder ner och punkterar den fallande nacklinjen som idag befinner sig vid 6,75 kan vi räkna med att nedgången fortsätter till den matematiska målkursen 6,48.

Jag har den senaste månaden hävdat att man bör hålla sig utanför köppositioner i dollarn så länge inte 7,07 passerats. Alltmer talar för att vi sett en botten vid 6,75 och med nödutgången placerad strax under denna nivå kan den som är villig att ta risken med att gå in tidigt göra enté på nuvarande nivå och sedan flytta med sig stoppen enligt mitt exempel ovan. Det innebär i klartext att affärsrisken är eliminerad redan vid nästa fibnivå.

Sammanfattning: Även om det kan vara lite väl tidigt att agera för köp av dollar är risken relativt liten i förhållande till chansen till en uppgång från nuvarande nivå. Vid köp på nuvarande nivå placeras nödutgången vid 6,74 och flytta upp den i takt med att dollarn etablerar sig ovanför respektive motståndsnivå.

Motstånd: 6,87-6,89 / 6,94 / 7,03 / 7,07 / 7,12
Stöd: 6,80 / 6,77-6,75 / 6,65 / 6,56 / 6,48

Du kan handla USD/SEK med MINI Futures:
Uppgång: MINILONG USD D med hävstång 9,86 med en Stop Loss vid 6,49
Nedgång: MINISHRT USD M med hävstång 7,42 med en Stop Loss vid 7,54

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto