Home > Donald Trump vill sänka skatter för att stimulera jobbtillväxt.

Donald Trump vill sänka skatter för att stimulera jobbtillväxt.

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump utvecklade på torsdagen sina skatteförslag för att stimulera den amerikanska ekonomin och skapa fler jobb.

Det rapporterar Financial Times.

”Om vi sänker våra skatter, och tar bort destruktiva regleringar… och frigör den stora tillgången i amerikansk energi, och förhandlar fram handelsavtal som sätter Amerika i första rummet, så finns det inga begränsningar i hur många jobb vi kan skapa”, sade han in ett anförande inför Economic Club of New York.

Hans planer, som dämpats från mer ambitiösa varianter förra året, inkluderar en minskning av den federala bolagsskatten från 35 till 15 procent, och en sänkning av den högsta federala inkomstskatten från 39,6 till 33 procent.

Donald Trumps stab har beräknat att detta skulle höja USA:s tillväxttakt från 2 till 3,5 procent och skapa 25 miljoner nya jobb.

Martin Feldstein, professor vid Harvard och som var rådgivare till Ronald Reagan, satt i publiken och uppgav att Donald Trump inte har något svar på hur han skulle hantera det kraftigt växande budgetunderskott som skulle bli följden av förslaget.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto