Home > Dow Jones fortsätter klättra vid inledningen

Dow Jones fortsätter klättra vid inledningen

Dow Jones Industrial Average (DJIA) har liksom de övriga amerikanska indexen haft en återhämtning den senaste tiden. Gårdagens stängning på 12037 motsvarade en uppgång på 1,50 procent. Efter tre raka dagar ned förra veckan har alltså index hämtat upp förlorad mark och noteras ovan både MA-20 och MA-50. Vid gårdagens inledning fick vi se index öppna med ett rejält positivt gap. Köparna tappade sedan dominansen och utvecklingen under dagen var svagt ned.

Teknisk analys kort sikt:
På kort sikt (någon till några dagar) är trenden upp och sentimentet har stärkt sig med anledning av etableringen ovan MA-20. Denna nivå kommer nu utgöra en viktig stödnivå. Vi har tidigare sett att indexet följt skolboken och vid ett flertal tillfällen använde MA-20 som stödnivå för vidare uppgång.

Teknisk analys lång sikt:
I vår förra analys skrev jag att den längre trenden utmanades, således kan vi i dagsläget konstatera att den tidigare nedgång endast resulterat i ett hack i den uppåtgående kurvan. De glidande medelvärdena är sorterade i rätt ordning men alla pekar inte upp vilket innebär att trenden inte är stark.

Slutats: Inledning av Dow Jones signalerar för uppgång. Etablerar sig kursstaplarna ovanför MA-20 är sannolikheten stor att index kommer använda denna nivå som stöd för fortsatt uppgång. Det vi bör vara uppmärksamma om är en potentiell kicker formation. Detta är en stark reversal formation som kan komma att ge oss en nedgång.

Stöd och motståndsnivåer:
Stöd: 12006 / 11949 / 11899 / 11862
Motstånd: 12086 / 12102 / 12287 / 12407

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.