Home > Dow Jones närmar sig rekyl upp

Dow Jones närmar sig rekyl upp

Dow Jones har likt de övriga amerikanska börserna fallit kraftigt den senaste veckan. En uppgång i dollarna och aviseringar från FED om att de kvantitativa lättnaderna nått sitt slut har fått börsen att surna.

Ekonomer i den privata sektorn i USA anser att Federal Reserve senaste runda av kvantitativa lättnader, QE2, har stöttat ekonomin genom att stimulera finansmarknaderna, men de är inte övertygade och ser inte någon stor sannolikhet för ett QE3-paket. Det framgår av Wall Street Journals kvartalsvisa enkät bland 56 ekonomer.

Den 3:e maj skrev jag: Kursstaplarna befinner som ovanför samtliga glidande medelvärden som är sorterade i rätt ordning. Detta påverkar sentimentet positivt, således indikerar gårdagens doji-formation att investerarna har börjat ifrågasätta den nuvarande trenden och vi bör vara beredda på att se en mindre rekyl i det kortare perspektivet.

I förra tekniska analysen av Dow Jones indikerade doji-formationen en rekyl och marknaden svarade med att falla. Index har backat 6,7 procent till dagens nivå på 11952.

På kort sikt (från någon dag till några veckor) är trenden som utgörs av MA-20 fallande och kursen har fallit igenom de kortare medelvärdena och närmar sig medelvärdet på 200 dagar. Index föll i slutet av förra veckan igenom den stigande trendlinjen som är markerad i såväl vecko- som dagsdiagram nedan, och närmar sig det kritiska stödet vid 11800-nivån.

Slutsats: Trenden är fallande och blankade positioner behålls. Således är blankning på dagens nivå är inte att föredra. Index är översålt och befinner sig på låga nivåer. För att agera på säljsidan bör vi invänta en rekyl upp.

Teknisk analys Dow Jones (weekly)
Teknisk analys Dow Jones (weekly)
Teknisk analys Dow Jones (daily)
Teknisk analys Dow Jones (daily)
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.