Home > Dow Jones – Positivt sentiment inför öppningen

Dow Jones – Positivt sentiment inför öppningen

De amerikanska terminerna har haft stora rörelser under tisdagen och noteras nu med positiva förtecken. Investerarna inväntar kvällens FED-möte och eventuella hintar om fortsatta stimulanser.

För bara några veckor sedan väntades FED-mötet bli ignorerat av marknaden men i spåren av de massiva fall i aktier och negativ statistik, kommer investerarna lyssna till varje ord vid mötet och i hopp om att få höra eventuella möjligheterna kring ytterliggare en runda av lättnader, QE3.

VIX (fear-index) har nu stigit mot 50-nivån och indikerar att oron på marknaden tilltagit kraftigt. Jämför vi med den senaste krisen som tog fart hösten 2008 kan vi konstatera att vi befinner oss långt ifrån de rekordhöga nivåerna, men det är mest troligt att vi kommit in i en period där vi kommer att se fortsatt höga värden för VIX och troligen en längre period av nedgång. Uppgångar kommer ses som rekyler i en fallande marknad.

VIX (Weekly)
VIX (Weekly)

Teknisk analys Dow Jones: Dow Jones har sedan mitten av 2009 befunnit sig i en positiv trend men sentimentet är nu förändrat. Efter fallet igenom den stigande trendlinjen för ett par veckor sedan tilltog nedgångstakten och trenden har övergått till fallande. Likt världens övriga index forceras stödnivåer på stödnivåer i rask takt under hög volym och gårdagens stängning vid dagslägsta är allt annat än positivt.

Gårdagens fall igenom 11100 får oss att sikta mot 10100 som nästa bevakningsnivå.

Teknisk analys Dow Jones (weekly)
Teknisk analys Dow Jones (weekly)

Slutsats: Inför dagen talar det för att index kommer att öppna positivt men om det positiva sentimentet inför öppningen kommer säkerligen vända. Att gå emot den rådande trenden och agera på köpsidan bör endast göras med mindre positioner än normalt och vid köpsignaler i de kortare tidsintervallen.

Tags:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.