Home > Dow Jones prisprognos: tomte-rally förväntas

Dow Jones prisprognos: tomte-rally förväntas

Dow Jones-investerare köpte under den senaste nedgången och nu förbereder indexet sig för ett nytt test på alla tiders höga nivåer. FOMC-decembermötet som är planerat till nästa vecka är stort.

En vecka före FOMC-mötet i december är Dow Jones-indexet tillbaka och hotar all-time highs. Investerare köpte aggressivt under den senaste flytten till 34 000-området, och nu har prisåtgärden funnit motstånd i 36 000-området.

Nedgången drevs av rädsla för att en ny variant av COVID-19, Omicron, skulle förstöra alla framsteg som gjorts hittills under pandemin. Investerare har dock lärt sig att det behövs mer data, och allt eftersom tiden gick avslöjar nya data att vacciner erbjuder ett viktigt skydd även mot denna variant.

Som sådan studsade börsen och Dow Jones handlas tillbaka över 35 000. Ännu mer intressant är att likviditeten krymper under de kommande veckorna när decemberlovet närmar sig. Därför är nästa veckas FOMC-möte stort för aktiehandlare, eftersom Feds budskap kommer att kretsa kring inflationen.

Fed förväntas leverera en räntehöjning per kvartal från och med juni 2022

Feds ordförande Jerome Powell överraskade marknaden under sitt senaste vittnesmål inför parlamentet och senaten. Han uttryckte Feds oro över inflationen och marknaden prissatte omedelbart fler räntehöjningar under de kommande åren.

Som sådan förväntas den första räntehöjningen omedelbart efter att Feds nedtrappning av sina tillgångsköp upphör i juni 2022. Den första räntehöjningen kan komma att levereras ännu tidigare om Fed skulle accelerera nedtrappningen. Marknaden förväntar sig i alla fall en räntehöjning per kvartal mellan juni 2022 och mitten av 2023.

Den tekniska bilden ser hausse ut

Dow Jones-indexets tekniska bild förblir hausse trots Feds hökaktighet, som vanligtvis är baisseartade aktier. Den senaste nedgången misslyckades med att bryta serien med högre låga nivåer, så de hausseartade förhållandena är fortfarande på plats.

Med tanke på att december vanligtvis ger positiv avkastning och årsslutets helgdagar är nära, är snedvridningen att Dow Jones förbereder sig för tomte-rally och ett nytt försök till rekordhöga nivåer är möjligt. Om Dow förblir nära topparna efter nästa veckas FOMC-möte är nya rekordnivåer inte bara möjliga utan extremt troliga.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto