Home > Dow Jones – Uppgången börjar ifrågasättas

Dow Jones – Uppgången börjar ifrågasättas

Dow Jones noteras nu på 12807 och rusade ordentligt under veckan som gick. Under gårdagen inledde index positivt för att sedan bilda lägre bottnar. Stängningen vid 12807 innebar en marginell nedgång på 0,02 procent.

5 april:En etablering ovan 12400-nivån ger oss en tydlig köpsignal för utbrottshandlare. Vi ska inte utesluta rekyl ner mot antingen 12400 eller mot 12285. Detta innebär att tidigare motståndsområden växlar till stödområden och rekylerna kan användas för att tajma in positioner för att följa trenden uppåt.

När väl utbrottet av 12400-nivån skedde i slutet av april fick vi se index rusa ordentligt upp mot nya höjder. Det skall bli mycket spännande att se hur kapabel börsen är att ”stå på egna ben” när och om Fed upphör med sin expansiva finanspolitik.

Den långsiktiga trenden (från ett till flera år) som jag definierar med hjälp av MA-200 pekar fortfarande upp. Så länge detta är fallet är vår skyldighet att fortsätta navigera för uppgång tills motsatsen visas i prisgrafen i vår trendföljande strategi. En månadsstängning under MA-200 skulle omkullkasta detta och få oss att stänga långa positioner.

Den korta trenden (från någon dag till några veckor) pekar upp den också och avståndet till MA-20 som utgör referenspunkt för den korta trenden har ökat. Kursstaplarna befinner som ovanför samtliga glidande medelvärden som är sorterade i rätt ordning. Detta påverkar sentimentet positivt, således indikerar gårdagens doji-formation att investerarna har börjat ifrågasätta den nuvarande trenden och vi bör vara beredda på att se en mindre rekyl i det kortare perspektivet.

Slutsats: Sentimentet är fortfarande positivt och vi skall fortsätta navigera efter uppgång. De som ännu inte tagit positioner bör invänta en mindre rekyl för att hitta bra köptillfällen.

Dow Jones - Dagsdiagram
Dow Jones - Dagsdiagram
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.