Home > Dow Jones vecka 49 – Ännu mer styrka

Dow Jones vecka 49 – Ännu mer styrka

Allt går enligt plan enligt tidigare analyser. Både Dow Jones och Nasdaq bör bryta sin övre motståndslinje; fast inte än.

När marknaden har gått upp eller ner för mycket kommer en rekyl antingen i tid eller pris. I det här fallet borde vi få lite av båda nu när Dow Jones är nära sina trendlinjer. Vid trendlinjer uppstår som sagt tidigare viktiga nivåer att bevaka men inte att agera på. Vad en marknad gör vid trendlinjer kan liknas vid att som läkare  ta en patients blodtryck. Man får ytterligare en ledtråd om patientens eller i detta fallet marknadens tillstånd.

Sedan så måste man tänka på att marknaden stiger trots ett allt mörkare makroekonomiskt läge. Skulle marknaden ha varit ”svag” hade en enda studs mot trendlinjen räckt, om ens det. Istället har vi fått se kontinuerliga positiva stängningar och Dow Jones handlas iallafall i skrivande stund över sin första motståndslinje.

Som med så mycket annat så uppstår ju frågan om man ska agera på detta om man handlar arbiträrt. Om man har ett system så behöver man ju inte tänka på detta. Men om man är osäker kan man ju alltid avstå från att handla! Handlar man arbiträrt kan man till exempel följa min favoritinvesterare Jim Rogers råd:  ”Only trade when you’re sure. You’ll do much better than everyone else.” Då slipper man höga courtage som bonus!

De bästa kortsiktiga köpläget skulle jag nog säga är förbi men vill man köpa för kort sikt gör man nog det bäst på de mindre rekyler som bör komma runtomkring trendlinjerna. Dow Jones bör dock bryta sin trendlinje snart, kanske innan årets slut? I och med att  många av världens index rör sig tillsammans sammanfaller dessa nivåer med eller strax över till exempel Dax, OMXS30 eller CAC40:s oktobertoppar.

Det är där och över dessa nivåer som det finns mest intresse för marknaden. Så med andra ord så kommer marknaden tvinga folk att agera.

Dow Jones analys
Dow Jones analys
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto