Home > Dow Jones visar svaghet?

Dow Jones visar svaghet?

Precis när saker och ting hade lugnat ner sig på börsen började Dow Jones-indexet visa nedgångstendenser!

Någon typ av nedgång de senaste månaderna var förväntad, men istället lät den vänta på sig medan europabörserna nådde nya höjder. Under måndagen slutade delar av den amerikanska federala regeringen att fungera på grund av budgetproblem. Detta är inte första gången detta händer, så låt oss hoppas att de lyckas lösa det här den här gången också.

I vilket fall som helst så har nu Dow Jones börjat visa rejäl svaghet, allt medan både Nasdaq och europabörserna knappt är några procent ifrån sina högstanoteringar och visar inga tecken på att gå ner, än så länge. Yenen har också börjat visa lite styrka de senaste dagarna och håller sitt territorium för varje dag som går vilket generellt har varit negativt för börsen.

Detta utgör ett mycket intressant läge. Vad det kan betyda är att västvärldens börser snart kan komma att få en lite större nedgång. Enskilda aktier på börsen börjar också skvallra om detta. Uppgångsfasen det senaste året har i stort letts av ett fåtal aktier som stigit väldigt mycket, medan resten har stått still eller gått ner, som till exempel Blackpearl Resources. Många av de aktier som har gått upp har nu också gjort det till den grad att de snart borde ha rekyler. När detta sker kommer givetvis de svaga aktierna att följa med.

Inom de närmsta dagarna kan det gå hursomhelst då Dow Jones redan är ner 4% från sin topp. Härifrån har vi dock å andra sidan nog lite mer än 5-7% direkt nersida. Vi får se. Snart. Det finns ingen mening med att stressa upp sig och försöka vara först på

Så kan detta vara slutet på tjurmarknaden, åtminstone för amerikanska aktier? Även om det var det är det för tidigt att säga. Om så är fallet kommer vi få se det genom börsens prisrörelser inom de närmaste veckorna.

När allt kommer omkring är allt man kan göra, istället för att oroa sig för vad marknaden ska göra, vara förberedd på vad man ska göra om marknaden går dit, för det är mycket bättre att vara helt säker än delvis säker; för hur säker är man då?

 

Dow Jones
Dow Jones
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto