Home > Draghi: Marknaderna har klarat Brexit, men risker finns på nedsidan.

Draghi: Marknaderna har klarat Brexit, men risker finns på nedsidan.

Finansmarknaderna har klarat Brexit, men riskerna mot euroområdets tillväxt lutar fortsatt över mot nedsidan och ECB kommer att använda alla tillgängliga instrument om det skulle behövas.

Mer data under kommande månader ger bättre möjligheter till utvärdering, sade han och tillade att de nya prognoserna kommer att hjälpa ECB att bedöma situationen.

Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid en presskonferens efter ECB:s räntebesked på torsdagen.

Han sade att Brexit utgör en motvind för återhämtningen i euroområdets ekonomi och att det råder stor osäkerhet om de ekonomiska effekterna av Brexit.

ECB-chefen sade också att det är svårt att bedöma påverkan av stora geopolitiska osäkerheter och att händelserna i Turkiet kan komma att påverka förtroendet i euroområdet, även om han inte ser någon stor påverkan på återhämtningen.

Beträffande inflationen sade ECB-chefen att den kommer att vara fortsatt låg under de kommande månaderna, men stiga senare under andra halvåret och därefter fortsätta stiga under 2017-2018.

Han sade att ECB:s långa repor har bidragit till att förbättra lånevillkoren och att det är avgörande att kanalerna för bankutlåning fungerar bra.

Mario Draghi upprepade att andra policyområden måste hjälpa till att stötta återhämtningen och att strukturreformerna måste snabbas på.

Fokus bör vara på att öka produktiviteten och finanspolitiken bör göras mer tillväxtfrämjande.

Han sade vidare att han ser behov av att ta itu med de dåliga lånen i euroområdet.

Av: Michael Andersson för Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto