Home > Dubbel dos av monetär och finanspolitisk stimulans behövs enligt japanska premiärministerns ekonomiska rådgivare.

Dubbel dos av monetär och finanspolitisk stimulans behövs enligt japanska premiärministerns ekonomiska rådgivare.

Japan behöver en dubbel dos av monetär och finanspolitisk stimulans, inklusive ytterligare lättnader från centralbanken i november.

Det sade Etsure Honda, ekonomisk rådgivare till premiärminister Shinzo Abe, i en intervju med Bloomberg News.

Han sade att en återhållsam finanspolitik har begränsat effektiviteten i Bank of Japans radikala monetära lättnader, och att detta var det viktigaste skälet till att inflationen inte har stigit till centralbankens mål trots tre år med aggressiva lättnader.

Etsure Honda sade vidare att han sagt till premiärministern, den 28 september, att penning- och finanspolitiken borde hanteras på ett enhetligt sätt.

”Jag vill att regeringen ska använda ffinanspolitiska utgifter aggressivt för att stärka effektiviteten i penningpolitiken”, sade han.

Etsure Honda anser också att Bank of Japan behöver lätta upp penningpolitiken ytterligare vid policymötet den 1 november. Han bedömer att centralbanken ännu kan öka köpen av japanska statspapper och sänka den negativa räntan ytterligare, även om det vore bättre att vänta tills räntekurvan brantas innan räntan sänks ytterligare.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto