Home > Dutch Bros stiger med 29,94% – här kan du köpa aktien

Dutch Bros stiger med 29,94% – här kan du köpa aktien

Dagen efter sin börsintroduktion i tisdags steg Dutch Bros aktiepris med 70%. Igår steg aktien med nästan 30%. Är Starbucks-eran över?

Dutch Bros börsintroducerades tidigare under veckan och marknaden verkade extremt entusiastisk. Om du är intresserad av att lägga till nya företag i din portfölj kan detta vara ett intressant val. Låt oss ta reda på varför investerare verkar vara så intresserade av denna cafékedja på västkusten.

Hur och var du kan köpa aktier i Dutch Bros på nätet

Dutch Bros är noterat på NYSE under ticker-symbolen “BROS”. Du kan handla aktier och många andra tillgångar genom att registrera dig hos en nätmäklare. Kolla in de nätmäklare vi rekommenderar för en sömlös upplevelse:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Dutch Bros?

Dutch Bros grundades för 30 år sedan av två mjölkbönder som drev en vagn och sålde drycker, till exempel espresso med chokladmacadamianötter. Företaget har nu vuxit till Oregons sjunde största företag med mer än 450 caféer i 11 delstater.

Ska jag köpa Dutch Bros idag?

Dutch Bros höll börsnoteringen till ett högre pris per aktie än väntat. Trots prognosen på 18- 20 dollar per aktie såldes Dutch Bros till 23 dollar per aktie. För privata investerare låg aktiekursen på 41% över börsnoteringen på 23 USD.

Företaget värderas till 3,8 miljarder dollar och blir snabbt den mest imponerande börsdebuten i Oregons historia. Till och med Nike debuterade till 22 per aktie för fyra decennier sedan; även om det inte är inflationsjusterat kan den höga aktiekursen säga något om marknadens förväntningar.

Företagets fundamentala värde är också positivt. Intäkterna har ökat med 37% på ett år, och med 51% under de första sex månaderna i år jämfört med samma period för ett år sedan. Den imponerande tillväxten registrerades trots coronaviruspandemin som hårt drabbade caféindustrin.

Kan Dutch Bros bli Starbucks rival? Det är något som tiden får utvisa.

En prisprognos för Dutch Bros år 2021

Det finns fortfarande ingen konsensus bland analytiker för denna aktie. Ju mer intresse som skapas kring aktien desto mer positiva lär rekommendationerna bli då det kan ses som ett tecken på att branschen i allmänhet återhämtar sig.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto