Home > Dystra rapporter från euroområdet ledde till riskaversion

Dystra rapporter från euroområdet ledde till riskaversion

Sämre än väntad statistik från euroområdet, i synnerhet det tyska Flash tillverkningsindexet PMI ledde till måttlig riskaversion under mitten av handelsdagen i går. Oro för att skuldkrisen i euroområdet kan spridas utanför Grekland och Spanien förstärktes efter nyheten, vilket signalerade att den tyska tillverkningsindustrin nådde ett tre årslägsta. Innan vi stänger för den här veckan kommer valutahandlare vilja hålla ett öga på det tyska Ifo affärsklimatindexet som släpps klockan 8:00 GMT. Skulle indikatorn komma in under det prognostiserade, kan valutahandlare fortsätta att flytta sina pengar till säkra tillgångar.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up no up down down no
Veckotrend down down up up down down
Motstånd 1.2670 1.5729 81.37 0.9679 1.0159 0.8129
1.2618 1.5677 80.94 0.9627 1.0103 0.8092
1.2585 1.5648 80.67 0.9595 1.0068 0.8068
Stöd 1.2533 1.5602 80.24 0.9542 1.0012 0.8031
1.2500 1.5573 79.98 0.9511 0.9976 0.8008
1.2448 1.5525 79.55 0.9459 0.9920 0.7970

Ekonominyheter

USD – USD nådde en månads högsta kontra JPY

USD lyckades iscensätta en uppåtgående rörelse mot flera av dess viktigaste valutarivaler under den europeiska handeln i går. Detta efter att Federal Reserve besluta att vänta med att tillkännage en ny omgång av kvantitativa lättnader tidigare i veckan. Dessutom dåliga ekonomiska nyheter från euroområdet fick investerare att återföra sina medel till säkra avkastningstillgångar. Efter att ha toppat med nära 75 punkter under tidig morgon handel för att nå så högt som 1,5731, vände valutaparet GBP/USD nedåt och stabiliserades så småningom på 1,5685. Mot JPY avancerade USD med nära 60 punkter för att till slut nå 80,12 nivån, en månaders högsta.

Vänder vi oss mot dagens aktiviteter kommer valutahandlare vilja uppmärksamma det tyska Ifo affärsklimatindexet som släpps 08:00 GMT. Investerare har börjat oroa sig för att euroområdets kris skulle sprida sig till regionens rikaste land. Om dagens nyheter kommer in svagare än väntad kan investerare fortsätta att flytta sina pengar tillbaka till säkra tillgångar, vilket kan resultera i rörelse uppåt för USD inför slutet av veckan handel. Samtidigt skulle bättre än väntade nyheter från euroområdet hjälpa högre avkastningsvalutor att återta sina tidigare nedgångar vilket skulle betyda baisse för USD.

EUR – EUR hade en blandad handelsdag med svaga nyheter från euroområdet

EUR hade en blandad handel i går, då den led måttliga nedgångar kontra USD samtidigt som den apprecierade gentemot JPY. Mot USD föll EUR efter nyheter från Tyskland och Spanien som signalerade att skuldkrisen i euroområdet kan sprida sig. Valutaparet EUR/USD sjönk så lågt som till 1,3032, en depreciering med 80 punkter för dagen. EUR hade lite större lycka mot JPY. Valutaparet EUR/JPY var upp med 90 punkter i mitten av handelsdagen, där det nådde så högt som 101,61 innan en liten korrigering nedåt.

När vi nu stänger för veckan väntas nyheter från euroområdet återigen skapa volatilitet på marknaden. Det tyska Ifo affärsklimatindexet som rankar det nuvarande affärsklimatet i Tyskland, anses vara en solid indikator på den allmänna ekonomiska hälsan. Kommer dagens nyheter in under den prognostiserade nivån på 106,2, kan farhågor om att euroområdets kris sprider sig till Tyskland öka, vilket i sin tur kan tynga euron.

Guld – Priset på guld rasade efter amerikanska nyheter

Federal Reserves s beslut att inte initiera en ny omgång av kvantitativa lättnader tidigare i veckan ledde till betydande nedgångar för guldet under den europeiska handeln i går. Investerare, som nu känner att de amerikanska styrräntorna kan höjas tidigare än väntat, vände guldet ryggen vilket fick priset på guld att depreciera med mer än 25 dollar för ett uns. Guldet stabiliserade sig så småningom på 1584 dollar per uns.

Vänder vi oss till dagens begivenheter kommer investerare i guld vilja uppmärksamma nyheter från euroområdet som har potential att påverka priset på råvaror och ädla metaller. Skulle investerare bestämma sig för att euroområdets kris sprider sig till andra länder i regionen, kan de välja att placera sina medel i mer säkra tillgångar och bidra till att hjälpa guldet att återta en del av gårdagens nedgångar.

Råolja – De amerikanska råoljelagren håller råoljepriset i ett strypgrepp

Högre än väntade amerikanska råoljelager som släpptes tidigare i veckan resulterade i att priset på råolja utvidgade sin baisseartade trend i går. Råoljelagren i USA är nära ett arton års högsta, som är världens största energikonsumerande land. Större lagerhållning anses ofta som ett tecken på minskad efterfrågan. Som ett resultat av detta föll priset på råolja under det psykologiskt viktiga 80 dollar per fat under eftermiddagens handel.

När vi nu stänger handelsveckan är analytiker skeptiska om råoljepriset kommer att kunna återta dess senaste nedgångar. Med negativ statistik som släppts från USA och euroområdet de senaste dagarna, fortsätter investerare att skifta sina medel till säkra tillgångar. Skulle nyheter från Tyskland komma in över förväntningarna kan råoljepriset se en måttlig uppgång i slutet av dagen.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Medan Williams Percent Range på det dagliga diagrammet har passerat över till det överköpta territoriet som indikerar att en nedåtgående korrigering kan uppstå inom en snar framtid, visar de flesta andra långsiktiga tekniska indikatorerna att detta par handlas på neutral mark. Valutahandlare rekommenderas inta en avvaktande hållning, där en tydligare bild kan komma att presentera sig den närmaste tiden.

GBP/USD

Stokastiska Slow på det dagliga diagrammet har bildat ett baisseartat kors, vilket indikerar att en nedåtgående prisrörelse kan komma att ske de närmaste dagarna. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram tagit sig in i det överköpta territoriet. Valutahandlare kan vilja ligga kort i sina positioneringar för detta valutapar.

USD/JPY

Bollinger Bands på det dagliga diagrammet har börjat smalna av, vilket tyder på att detta valutapar kan se en prisförskjutning inom en snar framtid. Dessutom har Slow Stokastiska på samma diagram bildat ett hausseartat kors, vilket signalerar att priset kan vara uppåt. Öppnande av långa positioneringar kan vara ett klokt val.

USD/CHF

De tekniska indikatorerna förser oss med blandade signaler för detta valutapar. Å ena sidan tycks det veckovisa diagrammets MACD/Osma vara nära att bilda ett baisseartat kors. Å andra sidan ligger det dagliga diagrammets Williams Percent Range för närvarande i det översålda territoriet. Valutahandlare kan kanske vilja ta en avvaktande hållning för detta valutapar.

Wild Card

Silver

MACD/Osma på det dagliga diagrammet har bildat ett hausseartat kors, vilket tyder på att en uppåtgående rörelse skulle kunna inträffa i en nära framtid. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram drivit in i det översålda territoriet. Nu kan vara ett bra tillfälle för forex valutahandlare att öppna långa positioneringar inför en möjlig uppåtgående korrigering.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.