Home > ECB fortsatt inte säkra på uthålligt ökat pristryck.

ECB fortsatt inte säkra på uthålligt ökat pristryck.

Återhämtningen i euroområdet får ökat momentum men har ännu inte lett till en uthållig uppgång i inflationsdynamiken.

Det sade Peter Praet, ledamot i ECB:s direktion, på torsdagen enligt Bloomberg News.

”Vi är ännu inte tillräckligt säkra på att inflationen på ett uthålligt sätt ska konvergera till nivåer som är förenliga med vårt mål. Inflationsdynamiken är fortsatt beroende av att den betydande penningpolitiska stimulansen kvarstår”, sade han.

ECB-rådsledamoten Ewald Nowotny sade att ECB:s policy för 2017 i stora drag är fastlagd och att de inte ser några skäl att avvika från detta. Prognosen pekar mot att kärninflationen ska närma sig den totala inflationen men ECB vill inte göra om misstaget med att höja räntan för tidigt.

Tidigare på torsdagen sade ECB-rådsledamoten Erkki Liikanen att euroområdet fortsatt behöver ”en mycket betydande grad av penningpolitiskt stöd” för att det underliggande inflationstrycket ska byggas upp, och de kan komma att justera sina tillgångsköp om inflationen eller de ekonomiska utsikterna försvagas.

Reuters rapporterade på onsdagen, med hänvisning till källor, att beslutsfattare inom ECB är tveksamma inför att göra några nya förändringar i sitt policybudskap vid rådsmötet i april efter att små förändringar i budskapet efter marsmötet oroat investerare och lett till farhågor om kraftigt stigande lånekostnader för euroområdets periferi.

Euron har tappat mot dollarn under veckan och förväntningarna om en räntehöjning från ECB dämpats. Enligt Reuters beräkningar ligger sannolikheten för en höjning i december nu på 50 procent, ned från 70 procent tidigare i veckan.

ECB fortsatt inte säkra på uthålligt ökat pristryck.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto