Home > ECB vill inte förlänga Monte Dei Paschis tid…

ECB vill inte förlänga Monte Dei Paschis tid…

ECB:s övervakande funktion har beslutat att inte ge den problemdrabbade italienska banken Monte dei Paschi respit för att kunna få till en kapitalinjektion på 5 miljarder euro och därmed förhindra framtvingade förluster för långivare till banken.

Det rapporterar Reuters på fredagen.

I onsdags rapporterade Financial Times att Monte dei Paschi ska ha skickat till ett brev till ECB där banken efterfrågade en längre tidsfrist för att få in kapital, mot bakgrund av svårigheter i spåren av den politiska instabiliteten i Italien.

Enligt FT skulle Monte dei Paschi, om ECB inte godkände förlängningen, genom det nya EU-reglementet, tvingas till en rekapitalisering från den italienska staten inom bara några dagar. Det skulle innebära skuldnedskrivning från vissa långivare till banken och ett en ökad osäkerhet kring det italienska banksystemet men även EU:s finansiella system som helhet, skriver FT.

Monte Dei Paschis ordförande Alessandro Falciai och vd Marco Morelli ska nu befinna sig på det italienska finansdepartementet i Rom, vilket även är bankens största ägare, för samtal, rapporterar Bloomberg News.

Enligt källor till Reuters finns det ingen möjlighet att Monte dei Paschis ”privata” räddningsplan kan genomföras före slutet av december. Det finns inte tillräckligt med tid och inga villiga investerare, heter det.

Monte Dei Paschis aktie handelsstoppades en stund efter Reuters-nyheten då aktien tappat 4,5 procent. Efter att handelsstoppet hävdes tappade aktien ytterligare, ned 6,5 procent.

ECB vill inte förlänga Monte Dei Paschis tid...

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto