Home > FOMC:s presskonferens redo att skapa volatilitet på marknaden

FOMC:s presskonferens redo att skapa volatilitet på marknaden

Mer riskfyllda valutor såsom EUR och AUD hade lugna uppgångar under den europeiska handeln igår, trots negativ ekonomisk statistik från Tyskland. Detta ökade farhågorna bland investerare om att euroområdet skuldkris kan fortsätta att sprida. Ser vi dagens aktiviteter kommer valutahandlare vilja uppmärksamma FOMC:s presskonferens som är planerad att äga rum kl 18:15 GMT. Analytiker förutspår att Federal Reserve kommer utvidga dess nuvarande program för kvantitativa lättnader för att få den amerikanska ekonomin på rätt spår igen. Om det stämmer kan EUR fortsätta sin appreciering under kvällens handel.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up up down up down
Veckotrend up up up down up up
Motstånd 1.2777 1.5833 79.77 0.9572 1.0298 0.8132
1.2725 1.5780 79.35 0.9523 1.0247 0.8097
1.2693 1.5748 79.08 0.9493 1.0215 0.8074
Stöd 1.2639 1.5697 78.66 0.9444 1.0165 0.8039
1.2607 1.5665 78.39 0.9414 1.0133 0.8017
1.2555 1.5613 77.97 0.9365 1.0082 0.7981

Ekonominyheter

USD – Möjliga åtgärder från Federal Reserve kan få en inverkan på USD

USD apprecierade mot nästan alla av dess viktigaste valutarivaler igår, efter lanseringen av ett positivt amerikanskt index för bygglov. Analytiker tillskrev USD baisse trend till förväntningar om att Fed kommer att lätta på sin monetära policy för att stimulera tillväxt i den amerikanska ekonomin. Kontra CAD deprecierade greenbacken med över 50 punkter under den europeiska handeln och nådde så lågt som 1,0180. Dessutom föll valutaparet USD/CHF med mer än 40 punkter och nådde så lågt som 0,9491, innan valutaparet iscensatte en liten korrigering uppåt under eftermiddagens handel.

Valutahandlare i USD kommer vilja vara inställda på volatilitet på marknaden, då en flora av rapporter släpps under eftermiddagens handel. FOMC uttalande, Federal Reserves styrränta, FOMC ekonomiska projektioner och FOMC presskonferens kan leda till nedgångar för USD. Skulle Federal Reserve besluta sig för att utvidga sitt nuvarande program om kvantitativa lättnader. Dessutom kan varje omnämnande av en ny omgång av kvantitativa lättnader i dag, tynga USD för resten av veckan.

EUR – Oron för spanska banker hotar hålla EUR i baisse

EUR återtog en del av sina senaste nedgångar i handeln i går, då förväntningarna om att Federal Reserve kommer att förlänga programmet för de kvantitativa lättnaderna gav stöd åt mer riskfyllda valutor. Valutaparet EUR/USD avancerade med nära 60 punkter under loppet av dagen för att till slut nå så högt som 1,2650. Dessutom steg valutaparet EUR/JPY med över 60 punkter för dagen för att nå en topp på 99,99, medan EUR/GBP paret rörde sig uppåt med ca 35 punkter för att handlas så högt som 0,8060.

Sett till dagens aktiviteter fortsätter analytiker att varna för att eventuella uppgångar i EUR kan visa sig bli kortvariga, särskilt om den ekonomiska situationen i Spanien och Italien försämras ytterligare. Dessutom har EUR fortfarande potential att sjunka till följd av den politiska situationen i Grekland, som ännu inte slutfört sammansättningen av den nya regeringen. Med detta sagt det kan EUR se uppgångar i eftermiddagen handel, då det allmänt förväntas att Federal Reserve kommer att tillkännage åtgärder i dag för att stimulera tillväxten i den amerikanska ekonomin. Varje åtgärd från Federal Reserve kan leda till uppgångar för mer riskfyllda valutor såsom EUR.

AUD – EUR nådde ett högsta för veckan kontra USD

Risktagande på marknaden gav den australiska dollarn ett uppsving under loppet av dagen i går. Valutaparet AUD/USD utökade sin senaste hausseartade trend för att nå över 80 punkter för dagen. Valutaparet toppade eventuellt på 1,0183, ett högsta på sex veckor. Mot JPY lyckades AUD appreciera med nära 50 punkter under den europeiska handeln och nådde så högt som 80,48.

Sett till dagens handel kan AUD se ytterligare uppgångar om Federal Reserve nu tillkännager planer på att utvidga sitt program för kvantitativa lättnader under FOMC presskonferens, planerad att äga rum 18:15 GMT. Med detta sagt skulle varje negativ nyhet från euroområdet komma ut, i synnerhet när det gäller Spanien och Italien, kan riskfyllda valutor såsom AUD vända snabbt till baisse.

Råolja – Uppgångar i råoljepriset med ökat risktagande

Efter att ha fallit så lågt som 82,58 dollar per fat under nattens handel i går, lyckades råoljepriset iscensätta en måttlig återhämtning under den europeiska handeln. Förväntningarna bland investerare om att Federal Reserve snart kommer att vidta ytterligare åtgärder för att öka den amerikanska ekonomiska återhämtningen var en av orsakerna till att oljepriset steg så mycket som 84,69 dollar under mitt av dagens handel.

I dag utöver eventuella meddelanden från Federal Reserve vilket kan leda till tung volatilitet i råoljepriset, kommer valutahandlare också vilja uppmärksamma den amerikanska rapporten för råoljelagret som släpps kl 14:30 GMT. Analytiker förutspår att råoljelagren minskade med cirka 1 miljon fat förra veckan, vilket signalerar om en ökad efterfrågan i USA och som kan utöka gårdagens hausse trend i råoljepriset.

Tekniska nyheter

EUR/USD

De långsiktiga tekniska indikatorerna förser oss med blandade signaler för detta valutapar. Å ena sidan verkat det veckovisa diagrammets MACD/Osma börjat bildat ett hausseartat kors. Det dagliga diagrammets Williams Percent Range ligger för närvarande ligger i det överköpta territoriet, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse skulle kunna inträffa i en nära framtid. Intagande av en vänta och se strategi kan vara ett klokt val för detta valutapar.

GBP/USD

Williams Percent Range på det dagliga diagrammet ligger i det överköpta territoriet, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse skulle kunna ske i en nära framtid. Dessutom har Slow Stokastiska på samma diagram tycks vara på väg att bilda ett baisseartat kors. Valutahandlare kommer att vilja uppmärksamma denna indikator. Om det format ett kors så kan det vara ett bra tillfälle att öppna korta positioneringar.

USD/JPY

Bollinger Bands på det dagliga diagrammet har börjat smalna av, vilket tyder på att detta valutapar kan se en prisförskjutning inom en snar framtid. Dessutom svävar Williams Percent Range på samma diagram i det översålda territoriet. Valutahandlare kanske vill ligga långt i sina positioneringar i detta par.

USD/CHF

Ett hausseartat kors på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska tyder på att detta valutapar kan se rörelser uppåt inom den närmaste tiden. Denna teori stöds av Williams Percent Range på samma diagram. Ligga långt i detta valutapar kan vara att föredra för dagen.

Wild Card

NZD/CHF

Både Williams Percent Range och RSI på det dagliga diagrammet har tagit sig in i det överköpta territoriet, vilket indikerar att detta valutapar kan se en korrigering nedåt inom en snar framtid. Dessutom har Slow Stokastiska på samma diagram bildat ett baisseartat kors. Detta kan vara ett bra tillfälle för valutahandlare att öppna korta positioneringar inför en eventuell brytning nedåt.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.