Home > Efterfrågan på iPhone X ”betydande, men ej exceptionell”.

Efterfrågan på iPhone X ”betydande, men ej exceptionell”.

Några dagar innan Apple gör sin toppmodell i smartphone-kategorin, Iphone X, tillgänglig för förhandsorder visar en enkät genomförd av mäklarfirman Bernstein att efterfrågan på modellen är ”betydande, men inte exceptionell”.

Det skriver Reuters.

Av de tillfrågade i enkäten planerar ungefär var fjärde att köpa Iphone X. Förväntningarna på Apples kommande toppmodell har redan bidragit till att dämpa efterfrågan på den nyss lanserade Iphone 8 och 8 Plus – rapporter kom i förra veckan om att Apple reviderar och sänker sina order från leverantörer på Iphone 8 för månaderna november och december.

”Förväntningarna kring Iphone X tycks vara högre än den konkreta ambitionen att köpa – 48 procent av de svarande instämmer i påståendet att de är ’upphetsade över Iphone X'” skriver Bernstein om skillnaden mot hur många som nu säger sig ha för avsikt att köpa telefonen.

En annan enkät, utförd av Keybanc Capital Markets, har visat att äldre modeller av Iphone 7 hittills tycks ha sålt bättre än Iphone 8.

Bernsteins rapport visar dock att märkestroheten gentemot Apple är hög – även om det är oklart exakt hur många Iphoneägare som kommer att uppgradera till Iphone X väntas en överväldigande majoritet välja någon Appleprodukt, enligt enkäten.

”Kundlojaliteten till Iphone förblir anmärkningsvärt hög, trots upprepade klagomål över höga priser och osäkerhet om innovationsförmågan är det bara 3 procent som säger att deras nästa telefon inte kommer att vara en Iphone”, skriver Bernstein.

Apple hade kort före stängning backat 0,2 procent till 156:02 dollar.

Efterfrågan på iPhone X "betydande, men ej exceptionell".

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto