Home > Ekonomiska statistikrapporter tyder på risktagande den här veckan

Ekonomiska statistikrapporter tyder på risktagande den här veckan

Konsumentförtroendeindexen och handelsrapporter från USA och Kanada i förra veckan gav en bild av den globala ekonomin som något starkare än vad många hade förväntat sig. Balansen mellan import och export förra fredagen avslöjade en växande marknad med mindre underskott, där företag över hela USA och Kanada börjar säsongsanställning för semesterperioden.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up down down down up
Veckotrend up down up up down no
Motstånd 1.3949 1.5899 78.05 0.9025 1.0387 0.8869
1.3924 1.5870 77.78 0.8998 1.0364 0.8836
1.3895 1.5838 77.45 0.8964 1.0332 0.8804
Stöd 1.3829 1.5771 76.84 0.8901 1.0271 0.8740
1.3798 1.5735 76.52 0.8868 1.0235 0.8709
1.3773 1.5701 76.29 0.8845 1.0200 0.8685

Ekonominyheter

USD – Greenbacken dippar efter att statistikrapporter ger stöd åt tillväxt

Greenbacken (USD) handlades lätt baisse på måndag morgon med valutahandlare som såg en kraftig nedgång i riskaversion efter förra veckans ekonomiska rapporter. Valutaparet EUR/USD steg efter att det avslutat en långsiktig konsolideringstrend och nådde en 4-dagars högsta. Valutaparet GBP/USD steg något med greenbacken som fick det att krypa långsamt upp mot förra veckans tidiga höga.

Konsumentförtroendeindexen och handelsrapporter från USA och Kanada i förra veckan gav en bild av den globala ekonomin som något starkare än vad många hade förväntat sig. Balansen mellan import och export förra fredagen avslöjade en växande marknad med mindre underskott, där företag över hela USA och Kanada börjar säsongshyra för semesterperioden. Dessa rapporter kommer sannolikt att skicka den amerikanska dollarn lägre med en riskaversion som sjunker och valutahandlare som börjat söka sig till högre avkastningstillgångar.

Med en tunn nyhetsdag framför oss, verkar valutahandlare ha farhågor inför veckans rapportering som är centrerade främst på tillverkningsrapporterna. Emellertid är dagens rapportflöde något begränsat till USA, med rapportsiffror från tillverkningssektorn på eftermiddagen. Likviditeten kommer sannolikt att hållas till ett minimum vilket gör att marknaden sannolikt inte kommer att uppleva några större svängningar.

EUR – Euron hausse med valutahandlare som söker risktagande

Euron (EUR) handlades i stort sett hausse denna morgon efter förra veckans lätt optimistiska bedömning av detaljhandelssiffrorna och den amerikanska arbetslöshetsrapporten. Mot den amerikanska dollarn (USD) handlades euron nära ett fyra dagars högsta med få signaler om någon vändning i denna hausseartade rörelse som verkar komma på bakhasorna av ett långsiktigt konsolideringsmönster. Mot det brittiska pundet (GBP) hade euron en liknande trend om än en aning svagare i styrka.

Valutahandlare tycks klamra sig starkare till eurovalutan med högre avkastningstillgångar i åtanke. Med trenden i stigande sysselsättningen på den nordamerikanska kontinenten, verkar det troligt att fler valutahandlare kommer att välja högre avkastningstillgångar när vi tar oss in i semesterperioden 2011. Skulle statistiken fortsätta att röra sig i en sådan riktning är det mest troligt att euron kommer att se ytterligare uppgångar.

Det ekonomiska sentimentet i hela euroområdet är fortsatt negativt generellt sätt med många analytiker och ekonomer som räknar med en utveckling mot mer säkra tillgångar så tidigt som nästa vecka. Med en tunn nyhetsdag framför oss väntar många valutahandlare på mer statistik senare i veckan innan de tar sig tillbaka in i euron. Med dagens låga likviditetsflödet väntas inga rörelser på marknaden även om slumpmässiga uttalanden från centralbanken kan röra om i grytan när som helst.

JPY – Japanska yenen väntas visa små rörelser

Den japanska yenen (JPY) handlades högre jämfört med de flesta andra valutorna i morse, där dess värde som en internationell tillflyktsortsvaluta börjar bli utmanad av de rådande ekonomiska förhållandena. Med risksentimentet som en viktig länk till valutan, har yenen haft en väntad uppgång under en period. Detta efter att en övergång från högre avkastningstillgångar blivit allt mer framträdande.

Emellertid har de senaste rörelserna i den japanska valutan orsakat en viss oro, med många spekulanter som hade förutsett en nedgång efter den japanska centralbankens senaste styrräntebeslut. En stärkande yen ger då fördelar vad gäller köpkraften från öns ekonomi. Detta trots att Japan är starkt beroende av exporten, där en stark yen är ytterst ogynnsam för den långsiktiga tillväxten i landets nuvarande ekonomiska modell. Den fortsatta apprecieringen i yenen har gett många i Japans ekonomiska kretsar huvudbry och detta kan vara en orsak till detta blandade handelsbeteende.

Silver – Priset i silver fortsätter i sin hausseartade kanal

Silver priset hittade ett svagt stöd under helgen bland den rusande amerikanska dollarn, den valutan i vilken sådana tillgångar värderas. Priset i silver har handlats med ganska starka prissvängningar sedan augusti månad. Men valutahandlare har väntat på en priskorrigering som en följd av den otyglade ökningen i riskaversion. Detta som en följd av de stigande spänningarna från euroområdets periferi och den senaste apprecieringen i värdet av greenbacken.

Med investerare som söker mer säkra avkastningstillgångar väntas värdet på silver, som handlats med blandade resultat sedan två veckor tillbaka, öka efter den nuvarande hausseartade kanalen med en rekyl från senaste låga på nära 39,60 dollar per uns. Detta efter en utförsäljning i råvaruterminer som drog ner ädelmetallerna förra veckan. En plötslig uppgång i värdet på greenbacken på grund av denna veckas osäkra investeringsmiljö förväntas understödja sentimentet för råvaran guldet. Skulle det rådande risksentimentet fortsätta att rekylera sporadiskt denna vecka kan priset i denna metall fortsätta uppleva liknande svängningar i dess värde. Detta med främjande av en uppåtsida i silver som håller sig inom sitt hausseartade mönster.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Priset för detta par tycks vara flytande i det överköpta territoriet på det dagliga diagrammets RSI, vilket visar att den nedåtgående korrigeringen kan vara nära förestående. Den nedåtgående riktningen på 8-timmarsdiagrammets Stokastiska Slow stöder också denna uppfattning. När den nedåtgående brytningen inträffar, kan ligga kort med korta brott vara en bra strategi.

GBP/USD

Korset har upplevt mycket hausse de senaste dagarna och ligger för närvarande på 1, 5810. Det finns många tecken på diagrammets oscillatorer som stödjer en eventuell baisseartad korrigering i dag. Detta stöds av 8-timmarsdiagrammets Slow Stokastiska. Ligga kort med korta stopp kan visa sig ge stora vinster i dag.

USD/JPY

Valutaparet har handlats i ett intervall ett tag nu, utan någon särskild riktning. Det dagliga diagrammets Slow Stokastiska ger oss blandade signaler. 4- timmarsdiagrammen ger inte någon tydlig riktning heller. Att vänta på ett tydligare tecken från timdiagrammet kan vara en bra strategi idag.

USD/CHF

Den typiska intervallhandeln på timdiagrammet fortsätter. Dessutom flyter 4-timmarsdiagrammets RSI i neutralt territorium. Emellertid finns det ett nytt hausseartat kors på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska som tyder på att en hausseartad korrigering kan ske inom den närmaste tiden. Ligga långt kan vara ett klokt val.

Wild Card

Råolja

Råoljepriset steg betydligt i förra veckan och nådde en topp på 87,69 dollar per fat. Emellertid, flyter det dagliga diagrammets RSI i det överköpta territoriet. Detta tyder på att den senaste uppåtgående trenden är på väg att tappa kraft och att en baisseartad korrigering är nära förestående. Detta kan vara en stor möjlighet för Forex valutahandlare att komma in i trenden på ett mycket tidigt stadium.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.