Home > Electra fortsatt hårt konkurrensutsatt

Electra fortsatt hårt konkurrensutsatt

Electra räknar med att hemelektronikbranschen kommer att fortsätta vara hårt konkurrensutsatt och bolaget fortsätter inriktningen på att ta ett starkare grepp om fackhandeln på den svenska marknaden.

Det framgår av delårsrapporten.

För Electra Logistik & IT förväntas en positiv utveckling både bland befintliga och nya kunder.

Under första kvartalet var marknadsläget fortsatt utmanade med en nedgång i försäljningen om 5,6 procent för branschen enligt Gfk, trots att genomsnittspriserna på tv varit stabila under perioden. Electra Gruppen klarade sig bättre än branschen under första kvartalet med en försäljningsökning om 11,2 procent.

”Vi har haft en stark utveckling inom varuområdena telekom och data samt har haft bra försäljning via logistikuppdrag till e-handelskunder”, säger vd Anders Dahlström i rapporten.

Rörelsemarginalen för bolaget sjönk något till 0,7 procent under första kvartalet jämfört med 1,2 procent motsvarande kvartal i fjol. Anledningen är i första hand en fortsatt förändrad produktmix samt prissänkning på delar av sortimentet, heter det i rapporten.

Aktiekursen har under innehavande år börjat återhämta sig och stigit ca 13 % under 2012. Den längre trenden (MA-200) har flackat av och den medellånga (MA-50) är positiv.

Electra (daily chart)
Electra (daily chart)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.