Home > Electrolux B i kortsiktig upptrend

Electrolux B i kortsiktig upptrend

Electrolux B befinner sig i en kortsiktig upptrend. Vi siktar på en uppgång till ca 143 kr.

Electrolux B har i år gått ner med hela 37%, beräknat på kursen i skrivande stund på 120,4 kr, vilket är klart sämre än för OMXS30 som ”endast” gått ner med 16%. Skulle nu börsen börja våga tro på bättre tider kan därför denna konjunkturkänsliga aktie ta ordentlig fart.

Den långa trenden i aktien, definierad som lutningen på vår 200 dagars medeltalskurva, är nedåtriktad sedan i somras.

Den korta trenden, definierad som lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, är stigande sedan september. I vår analys av Electrolux B den 19 september skrev vi att aktien visat flera tecken på att vilja gå upp. Vi hade fått ett utbrott ur en nedåtgående kilformation, 20-dagars medelvärde hade vänt uppåt och vi hade fått tydliga positiva divergenser i Stochastic och MacD indikatorerna. Vi skrev vidare att om sedan också motståndet vid 107,5 kr skulle passeras skulle vi få bekräftelse på köpsignalerna och också kunna börja sikta på uppgång till 120 kr, men även att 143 kr skulle kunna ligga inom räckhåll.

Vi fick sedan bekräftelse på köpsignalerna när Electrolux B gick över motståndet vid 107,5 kr den 11 oktober. Aktien har sedan dess varit uppe på 129,1 kr som högst. Den senaste veckan har dock aktien gått upp och ner allt efter som den grekiska tragedin böljat fram och tillbaka.

Trots detta så fortsätter vi att sikta på att nå motståndet vid ca 143 kr även om vi nu alltså dessutom har ett mindre motstånd vid 129 kr att bemästra. Skulle vi senare även orka över 143 kr är de nästa viktiga nivåerna ca 158 kr och ca 169 kr. På nedsidan har vi stödnivåer på framförallt ca 112 kr och ca 107,5 kr. Vi har i och för sig också ett trendlinjestöd vid ca 117 kr, men den trendlinjen är ännu inte riktigt bekräftad.

Slutsats: Electrolux B ligger i en uppåtriktad kortsiktig trend. Använd därför nedåtriktade rekyler ned mot de olika stödnivåerna för att köpa aktien. Om du nu inte redan tidigare köpt in aktien vill säga. Köp dock relativt små positioner då den långa trenden fortfarande är nedåtriktad. Stop loss 111 kr för den försiktige, och 103 kr för den mer riskvillige placeraren.

Skulle aktien mot förmodan gå under stödet vid 93 kr får vi starka säljsignaler. I så fall rekommenderar vi istället blankning av aktien. Stop loss 101 kr.

Electrolux B (Dagsdiagram)
Electrolux B (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.