Home > Electrolux B inför vändning

Electrolux B inför vändning

Vi har under vintern 2010 skrivit flera artiklar om Electrolux B som en blankningskandidat. Aktien som är starkt konjukturkänslig och som dessutom drabbats av de höga råvarukostnaderna har också det senaste halvåret drabbats av en kraftig nedgång.

Den långa trenden som kan definieras av det glidande medelvärdet på 200 dagar är klart nedåtriktad. Men den kortsiktiga trenden, som varit fallande sedan juni, ser nu ut att vara på väg att vända uppåt.

Aktien som nådde som lägst 93 kr och har under en tid visat flera tecken på att vilja vända uppåt. Vi har fått utbrott ur en nedåtgående kilformation, 20-dagars medelvärde har vänt uppåt och vi har tydliga positiva divergenser i våra indikatorer Stochastic och MacD.

Vi har nu ett motstånd vid 107,5 och en stödnivå vid 93 kr. Passeras motståndet , och det gärna under en volymökning, så bekräftas köpsignalerna. Vi kan då först och främst sikta på en uppgång till 120 kr nivån, men helt klart skulle även ca 143 kr ligga inom räckhåll.

Slutsats: Eventuellt blankade positioner föreslås köpas tillbaka om Electrolux B går över 107,5 kr. För nya positionstagare så kan ett köp rekommenderas om aktien kommer lite närmare stödet vid 93 kr vilket skulle göra riskreward förhållandet bättre. Stop loss skulle då vara 92 kr.

Alternativt köper man om aktien bekräftar de tidigare köpsignalerna genom en uppgång över 107,5 kr. Stop loss sätts då till 92 kr eller strax under den högre botten som bildats efter den 16 september.

Electrolux B
Electrolux B
Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.