Home > Electrolux, Catena, Tethys Oil och Proact årets första köptips från Affärsvärlden.

Electrolux, Catena, Tethys Oil och Proact årets första köptips från Affärsvärlden.

Affärsvärlden ger i årets första nummer sina läsare rådet att köpa Electrolux, Catena, Tethys Oil samt Proact.

Efter ett mellanår för Electrolux tror Affärsvärlden att verkstadsbolaget kan överraska åt andra hållet varför tidningen sätter köp med riktkursen 255 kronor. Ökad rörelsemarginal upp till 5,7 procent på tidningens prognoser ger en nära fördubblad rörelsevinst och ett p/e-tal om 13 för 2018.

Årets andra köptips tillfaller Catena som enligt tidningen erbjuder en räntesäker och lagom spännande resa mot en framtid som högutdelare. Aktien har en kombination av defensiv och räntesäker kassaflödestillväxt. Affärsvärlden tycker det är konstigt att aktien handlas med en betydande rabatt.

Bland oljebolagen har Tethys Oil hamnat på Affärsvärldens radar och rekommendationen landar i köp med riktkursen 100 kronor. Tidningen gillar bolagets konservativa inställning till risk i en högriskbransch. Den starka balansräkningen och en värdering på ev/ebit under 7 på Affärsvärldens prognos för 2017 talar för kurslyft.

Det sista köprådet delas ut till Proact som framstår som försiktigt värderat. Bolaget rider på trenden där datamängden stadigt ökar och blir allt viktigare. Vidare ligger marginalförbättringar i korten i takt med att tjänsteverksamheten fortsätter att öka sin andel av omsättningen. Affärsvärlden skruvar upp sin riktkurs till 175 kronor.

Electrolux, Catena, Tethys Oil och Proact årets första köptips från Affärsvärlden.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto