Home > Electrolux formerar en gråsten, sorry diamant

Electrolux formerar en gråsten, sorry diamant

Så här skrev jag den 27 oktober: Visar det sig att rapporten är betydligt sämre än förväntningarna kan det punktera de stödnivåer aktien just nu förlitar sig på och då skall man avvakta. Det är mer regel än undantag att Electrolux-aktien fortsätter den trend som etablerats veckan innan rapport och det skulle tyda på en fortsättning nedåt. Som jag brukar säga: ”Avvakta någon dag för att se hur marknaden tolkar rapporten”.

Teknisk analys Electrolux B: Föregående analys skrev jag tidigt på morgonen innan analysen för Electrolux blev känd. Som väntat fortsatte aktien ner ett par dagar efter rapporten. Vid stödet 158,60 kronor vände aktien åter upp och konsoliderar nu utan någon riktning kring 200-dagars medelvärde. Med risk för att vara tjatig visar det sig åter hur viktigt det är att inte trejda på och inför rapporter (även om det kändes ensamt att inte lämna köprek dagen innan).

Aktien bildade allt högre toppar, men lägre bottnar från slutet av 2009 till våren 2010. Därefter har topparna blivit lägre och bottnarna högre, denna formation antar formen av en diamant och är närbesläktad med en huvud-skuldra-formation. Prisobjektivet beräknas som avståndet från toppen till botten beräknat från punkteringen av D-linjen. Målkursen blir alltså 95 kronor men det kan vara klokt att börja skala ut sig vid 125 kronor. Stoppen placeras lämpligen strax ovanför 173 kronor.

När aktien närmade sig B-linjen senast och sedan föll tillbaks formerades en toppformation. Gårdagens kursstapel som var uppe och vände vid MA-200 men där tog det stopp och stängningen skedde på ungefär samma nivå som öppningen. Denna svans upptill i samband med ett motstånd är ett svaghetstecken.

En jämförelse mellan styrkan relativt sett till OMXS30 visar att aktien från att i oktober varit starkare än indexet nu har tappat i styrka och nu är svagare än generalindex.

Sammanfattning: Alltmer tyder på att det är en toppformation under bildande punkteras D-linjen i diamantformationen och priset etablerar sig där kan vi förvänta oss en kännbar nedgång mot 125 eller 95 kronor. Om aktien däremot dras med i den börsyra som råder just nu vänder vi på kompassen och navigerar norrut om 173 kronor passeras.

Motstånd: 173 / 178 / 184 / 192 / 195 / 200
Stöd: 164 / 158 / 155 / 151 / 141 / 134 / 125 / 105 / 95

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto