Home > Electrolux har fått säljsignaler

Electrolux har fått säljsignaler

Electrolux B har fått säljsignaler och ligger nu i nedåtgående trender. Vi rekommenderar att man blankar aktien på uppåtrekyler. Vi har nu till exempel en uppåtrekyl till motståndet kring ca 137 kr.

Electrolux B har sedan botten läget den 13 september på 93,15 kr varit uppe på 153,7 kr som högst den 27 mars. På vägen fick aktien ett antal köpsignaler som vi tidigare skrivit om. Se till exempel vår analys av Electrolux den 3 februari. Där skrev vi också att vårt målområde för denna uppgång var mellan 143-158 kr, där alltså aktien också toppade ur.

Electrolux B har sedan dess fått flera säljsignaler. Bland annat då aktien gick under stödet vid ca 143 kr och stödet vid ca 137 kr. Electrolux B handlas i skrivande stund på 138 kr.

Både den långa och den korta trenden är nedåtriktade för aktien. Stochastic-indikatorn är i nuläget översåld. Detta är dock ingen köpsignal i sig själv då en aktie kan fortsätta vara översåld en längre tid om den kommit i en stark trend.

Däremot kan man vara vaksam på om indikatorn framöver kommer att visa positiva divergenser jämfört med själva aktiekursutvecklingen. Där är vi dock inte ännu.

Noterbart är emellertid att Stochastic visade en tydlig negativ divergens under uppgångsfasens avslutande sekvens. Detta förstärker signalvärdet i de säljsignaler vi nu erhållit.

Electrolux B har igår varit nere och testat stödet vid ca 129 kr för att sedan gå upp och testa motståndet vid 137 kr. Vi är helt klart inne i relativt volatil marknadsfas. Agerar man med kortsiktiga strategier kan det därför vara idé att ta hem vinsten då och då på korta positioner för att kunna gå kort igen på uppåtrekyler.

Under 129 kr har Electrolux B sedan också stödnivåer vid ca 124 kr, ca 120 kr, ca 115 kr och ca 107,5 kr.

De viktigaste motståndsnivåerna för Electrolux B är nu vid ca 137 kr, ca 143 kr och ca 154 kr. Observera att vi inte betraktar ett motstånd som genombrutet förrän aktien stängt över respektive nivå.

Vi rekommenderar att uppgångar till de olika motståndsnivåerna används till att blanka Electrolux B. Såsom nu när aktien ligger kring 137 kr motståndet. Sikta på nedgångar till minst 129 kr. Troligen ska vi ner till 115-124 kr. Stop loss om aktien stänger 2 kr över respektive motståndsnivå. Flytta ner stop lossen allteftersom positionen visar vinst.

Electrolux B (Dagsdiagram)
Electrolux B (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.