Home > Electrolux på den högsta nivån sedan våren 2011

Electrolux på den högsta nivån sedan våren 2011

Efter börsstängning på onsdagen kom siffror som visade att leveranser av de sex största vitvarukategorierna i Nordamerika, AHAM 6, steg med 9,2 procent i april, jämfört med samma månad året innan.

Bakom totalsiffran kan noteras att segmentet Cooking (spis/ugn) steg med 4,2 procent medan Food Preservation (kyl/frys) backade med 2,2 procent under april. Cooking och Food Preservation står för drygt 70 procent av Electrolux omsättning i USA, enligt tidigare uppgifter från bolaget.

En analytiker Nyhetsbyrån Direkt talat med pekar bland annat på att segmentet för luftkonditionering, ”som är en viktig produkt för Electrolux”, backat rejält i april. Luftkonditioneringssegmentet ingår inte i AHAM 6-statistiken.

”Men det viktiga är sentimentet, det visar på att det har vänt. Det är ytterligare en bekräftelse på en positiv vitvaruutveckling i USA där Electrolux just nu tjänar grova pengar”, säger analytikern.

Ackumulerat under året (januari-april) har AHAM 6 stigit med 6,5 procent. Electrolux prognos för marknadsefterfrågan i Nordamerika 2013 är en ökning på 3-5 procent.

Tekniskt sett pekar den långa och den korta trenden på fortsatt uppgång. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden.

Electrolux Daily
Electrolux Daily

Av: Tradingportalen/Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto