Home > Elekta – Morning star-formation och stängning över MA 200 ger köpläge

Elekta – Morning star-formation och stängning över MA 200 ger köpläge

Elekta som inledningsvis såg kursnedgångar efter förra rapporten verkar nu ha repat sig och vändningssignaler kombinerat med upptrend i indikatorerna ger läge att köpa in sig med mål på nya högre kurser.

Strålknivstillverkaren Elekta (EKTA B)med kärnkompetensen på cancerbehandling och hjärnkirurgi har haft en stark resa under en lång tid och upptrenden har dominerat aktien sedan mitten av 2009. Nu efter 2011 års börsturbulens så verkar det som tecken på en botten börjar yttra sig och vi ser detta som ett läge att antingen strategiskt ligga lång en kortare stund i aktien alternativt som ett läge att investera för den långsiktige. Bolaget har visserligen relativt hög värdering men med seanste rapporten framkom att bolaget åtnjuter en stark tillväxt i framförallt Nord- och Sydamerika vilket ger oss bättre förutsättningar på den fundamentala sidan.

Tittar vi tekniskt på aktien så är MA 200 stigande och aktien har nyligen presterat en morning star-formation vilket ger oss en indikation på att nya köpare kommit in i en upptrend. MACD har också i och med fredagens stängning gett en köpsignal vilket stärker scenariot. Värt att notera är dock att ingen ny högre topp i det kortaste perspektivet har skett varför vi får vara vaksamma på att eventuella bakslag kan komma. I alla bottencase är timingen svår att sätta exakt varför det är rekommenderat att låta stoppen vara ganska stor. Eftersom bakslag kan ske innan en definitiv vändning sker så är bottennivån i candlestick-formationen ett viktigt stödområde som om det underskrids är en tidig signal om eventuell trendvändning.

Angående exponering så är ingen explosiv utveckling att vänta då detta inte visar tecken på att vara någon större volatilitets-squeeze varför köp av aktien, CFD eller linjära instrument är att föredra före optioner/warranter som lämpar sig bättre för rent bottenfiske. Inga standardiserade derivat finns heller att tillgå så valmöjligheterna blir färre i detta fall.

Stöd- och motståndsniver:
Stöd: 238,20 / 221,10
Motstånd: 250,00 / 265,00 / 283,00

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.