Home > Elekta närmar sig intressant setup

Elekta närmar sig intressant setup

Teknisk analys Elekta: Elektaaktien är en av börsens starkaste aktie som före Investors senaste dagars utförsäljning var hela 35 procent starkare än OMXS30 de senaste 200 börsdagarna. Det har sett ut som Enskilda och Goldman Sachs hanterat utförsäljningen och det ser ut som om säljvolymerna börjar avta. Kvarstår intresset för aktien därefter kan det vara en intressant setup vi ser.

Aktien befinner sig i positiv lång och kort trend. I samband med beskedet om utförsäljningen noterades kursen i den övre delen av den stigande trendkanalen. I fredags var aktien nere och testade av 50-dagars medelvärde som ser ut att stå pall, då det bildades en svans på nedsidan vid stödnivån.

Så länge aktien befinner sig ovanför golvet i den stigande kanalen bör vi se rekyler som tillfällen att göra entré till på attraktivare nivåer.

De eventuella moln som bör bevakas är den divergens som uppstått mellan topparna i momentumdiagrammen och prisgrafen. Så länge bottnarna blir allt högre och riktningen på dagsmomentum (RSI-14) pekar upp är förutsättningarna goda för en fortsatt uppgång. Vid ett starkt börsklimat (positiv trend hos OMX) kan aktien mycket väl fortsätta uppåt mot i första hand 280 kronor där det kan vara läge att börja skala ut sig.

Sammanfattning: Elektaaktien har tagit stryk under de senaste dagarnas utförsäljning. Aktien är relativt sett en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen och har bra förutsättningar för att vända upp redan från nuvarande nivå, men det vara så att nedgången inte är riktigt klar ännu. Fortsätter aktien ner mot golvet i kanalen och vänder upp därifrån ser det attraktivt ut att göra entré där (kring 245 kronor) med nödutgången placerad vid 234 kronor. Ett första tufft motstånd möter upp vid 279 kronor.

Motstånd: 279,20 / 296,60 / 327,30 / 358,00
Stöd: 248,50 / 235,20 / 204,50 / 173,80

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.