Home > Elrond tillkännager debuten av nya Web3-plattformen Itheum

Elrond tillkännager debuten av nya Web3-plattformen Itheum

Elrond försöker hjälpa användare att äga och handla sin data i Metaverse och Itheums integration är ytterligare ett steg mot att nå det målet via en plattform i internetskala.

Elrond, ett mycket skalbart blockkedjenätverk som fortsätter att satsa stort på Web3 och Metaverse, har tillkännagett strategiskt stöd för Itheum.

Itheum är en företagsklar plattform som användare kan använda sig av direkt. Enligt Elrond Network utnyttjar flera företag och institutioner redan tekniken, med stora användningsfall inom hälso- och sjukvårds-, gästfrihets- och arbetsindustrin.

Efter inkubering av Morningstar Ventures i Elronds strategiska Dubai Incubator, kommer Itheum att lanseras i Maiar Launchpad senare i mars, eller början av april, enligt ett pressmeddelande.

Berättiga användare och företag genom dataincitament

Affären med Itheum tar med sig en annan nyckelaspekt av uppdraget att ha en internetekonomi som är incitament för både dataproducenter och konsumenter.

Med tanke på detta behov vill Itheum skapa en plattform där alla användare kommer att ha kontroll över sina personuppgifter, med makten att använda dem som tillgångar.

"Om vi ger användare och företag möjlighet att äga sin data och hämta värde från den, kan internet utvecklas till en ny nivå av användbarhet och förtroende, en solid grund för nästa territorium för mänsklig evolution: Metaverse," sa Itheums vd Mark Paul i ett uttalande.

Använda dataavatarer

Itheum planerar också att erbjuda en NFT-miljö där användare kommer att dra nytta av NFMe ID-s, dataavatarer för Metaverse som tillåter användare mer kontroll över sin personliga data. Konsumenter kan komma åt dessa skydd via ett NFT-samlarobjekt, samtidigt som de kan utnyttja den lukrativa potentialen hos en ny inkomstström.

"Data kommer att vara byggstenarna i Metaverse, och Itheum skapar premissen för alla överallt att ta del av den betydande uppåtpotentialen i denna outnyttjade nya ekonomi", säger Elronds vd Beniamin Mincu.  

Det strategiska stödet för Itheum är ännu ett stort steg för Elrond, som tidigare i år signalerade sina avsikter för Metaverse och Web3 genom att förvärva det ledande betalningsföretaget Utrust för digitala tillgångar.

Förutom att använda förvärvet för att integrera nästan omedelbara blockkedje-säkra betalningar, försökte Elrond och Utrust att få handlare att dra nytta av en intäktsström via sin Merchant Yield.