Home > En snabbguide till att handla kryptovaluta med PayPal

En snabbguide till att handla kryptovaluta med PayPal

Är du intresserad av att handla med kryptovaluta, men tycker att det är svårt att förstå blockkedjan och vet ingenting om kryptobörser som Binance? PayPal kan vara den perfekta alternativa kryptoplånboken för altcoins.

Jag skrev för ett tag sedan om att jag inte är en kryptovaluta-investerare, även om jag handlar på många marknader och via ett flertal finansiella instrument. Nu när PayPal har gjort det enklare att köpa, äga och sälja populära kryptomynt känns det mer lockande för mig. Och kanske även för dig. 

Hur man handlar krypto med PayPal

Så länge jag kan minnas har det varit möjligt att hålla flera traditionella (fiat)-valutor på ett PayPal-konto. Till exempel kan du ha ett saldo för brittiskt pund (GBP) och ett separat för amerikanska dollar, och enkelt överföra medel mellan de två.

Nu kan du göra samma sak för de digitala valutorna Bitcoin, Bitcoin Cash, Etherium och Litecoin. Det ökar möjligheten att köpa Bitcoin och andra mynt när du tror att deras priser är låga och sedan sälja dem när du tror att priserna har nått sin topp. Köp lågt, sälj högt, vilket är vad handel handlar om, och på ett sätt som nästan alla kan förstå.

Trots PayPals erfarenhet som betalningsprocessor är denna funktion faktiskt mer lämpad för spekulation än för att göra inköp med virtuella valutor. Du kan nämligen inte köpa varor eller tjänster i Bitcoin direkt via PayPal eftersom du måste konvertera valutan först.

Andra sätt att handla krypto via en mäklare 

Kryptohandel via PayPal har vissa begränsningar. För det första kan du inte blanka, vilket innebär att du inte kan tjäna på en kryptovalutas fallande pris om du inte redan äger den (så att du kan sälja den). För det andra kan du inte använda automatiska ordertyper som begränsningsorder eller stopporder för att köpa och sälja bitcoins eller andra mynt automatiskt när priserna når särskilda nivåer.

För att göra båda dessa saker måste du handla kryptovalutor via en nätmäklare istället, så du kan vilja ta en närmare titt på en av dessa mäklare:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

För att handla krypto via en mäklare måste du förmodligen klassificera dig som en professionell investerare snarare än en privat investerare, men det är inte så betungande som det låter om du har tillgång till likvida medel och har investerat ett tag (eller arbetar inom finansiella sektorer).

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto