Home > En traders verklighet stämmer inte med allmänhetens syn på en trader

En traders verklighet stämmer inte med allmänhetens syn på en trader

Jag träffar otroligt mycket människor i mitt dagliga liv då jag reser en del i mitt ”vanliga jobb”. Jag kom på mig själv häromdagen att det är nästan ingen som vet vad jag egentligen pysslar med, då menar jag tradingen och mitt företag worldoftrading.se. Antingen är jag helt värdelös på att sälja in mig själv eller så är traderjobbet världens mest bortglömda och mytomspunna jobb, det kan vara en kombination av båda.

Hur som helst så kanske en underliggande innpräntad känsla från den äldre generationen sitter kvar att man måste ha ett tryggt jobb med en bra pension, ett jobb är inget jobb om det inte är mellan 09-17, det har man ju hört förut.

Jag är född 1978 så jag tror min generation var bland den sista att få med sig denna känslan i ryggen. Men den tryggheten som fanns då finns inte längre då vi går mot tider då vi unga tänker helt annorlunda mot tidigare generationer, på gott och ont. Idag finns så oändligt mycket mer att göra än ett ”vanligt” jobb. Allt går att uppnå nu för tiden. Man sa förr att människan aldrig kommer kunna springa 200 meter på under 20 sekunder, vad hände med det? Ja ni vet ju svaret.

Hur ser då människor på traderyrket?

De tror: Att en trader är en ung man som lever high life (det finns undantag) i finansvärlden där pengar, kvinnor och dyra fester avbyter varandra, personen glider fram i tillvaron och gör en och annan tung investering som nästa alltid ger stora vinster. Folk tror vet inte det enorma jobb och det känslomässiga infernot som ligger bakom en framgångsrik trader, ”ähh, han har tur”, ”trading är ett spel, till slut förlorar han” ja det stämmer, om man vaknar på morgonen och inte analyserar och inte känner av marknadsbruset, och inte har en plan för varje givet tillfälle, och inte har en hållbar moneymanagementplan samt rätt risk/reward och rätt win/ratio, ja då förlorar man.

Sanningen: En trader (det finns undantag) stiger upp på morgonen, gör sin läxa med analyser och utvärderande, vissa har ett jobb på sidan om, andra inte. År av utbildning, stirrande på börskärmar och analyserande, de flesta har förmodligen en del kännbara förluster bakom sig. Många stunder av hopplöshet och förtvivlan innan tradern i bästa fall ens överlever som trader, traderyrket har en tendens att tvinga människor att ge upp.

En trader kan knappt glädjas av en vinst då säkert några förluster redan föranlett vinsten. En trader måste ständigt ta svåra och nya beslut dagligen eller om man daytradar flera gånger i timmen, man är ständigt på spänn och andas en marknad som inte ger något extra tillbaka.

Orkar man gå igenom detta och lyckas så är belöningen oändlig, inte bara i rent kapital utan främst friheten och att göra det man älskar. Så upp med ärmarna och var den som själv skapar dina möjligheter och var inte den som går och väntar på att möjligheterna ska komma till dig, då får du vänta i all oändlighet.

Idag blir det lite mobiltrading då jag inte kan sitta vid datan, otroligt att detta funkar. Snacka om total flexibilitet.

Kollar positionen i S&P 500 där jag ligger lång och ser att det är en grön candlestick, får se vad resten av dagen har att erbjuda. Varselstatistiken uteblir, vilken kunde fått fart på indexet åt något håll. Jag tror dock på uppgång enligt min analys där S&P 500 sjönk bla till stödet 1670, köparna verkar kliva in igen och pressar upp indexet.

S&P 500
S&P 500
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto