Home > En vecka att minnas för kryptovalutahandlare

En vecka att minnas för kryptovalutahandlare

Kryptovalutamarknaden har haft en fruktansvärd vecka och har tappat avsevärt. Handelsvolymerna har minskat, och den topp vi tidigare såg kan ha haft att göra med Coinbases börsintroducering. 

Ända sedan Elon Musk utannonserade att Tesla inte skulle ta emot Bitcoin som betalning för sina elbilar har kryptovalutamarknaden fallit. Bitcoin sjönk under 40 000 dollar tidigt under onsdagen, vilket var en nedgång på 9% på bara ett par timmar. Ethereum är en kryptovaluta som till och med har presterat bättre än Bitcoin de senaste månaderna, men sjönk med hela 14% under samma tidsintervall.

Medan det verkar som att Musk skapade ett blodbad på kryptotillgångar måste man se bortom Teslas utannonsering. Under de senaste månaderna har kryptovalutamarknaden stigit ”till månen”. Handelsvolymen av kryptovalutor har stigit till ett värde på över 2 biljoner dollar.

De flesta av de institutionella investerare som är tillräckligt modiga för att söka efter diversifiering i det digitala rummet har gjort det i form av Bitcoin och Ethereum. Privata investerare kan dock inte ta risker till priser så höga som 50 000 dollar för Bitcoin eller 3 000 dollar för Ethereum. Därmed låg stora delar av privata investerares kapital i så kallade ”shitcoins”, som SCAM, Shiba Inu eller Wazir X för att ge ett par exempel.

Markerade Coinbases börsintroducering toppen av kryptovalutamarknaden?

Den 14:e april innebar en av de mest emotsedda börsintroduceringarna under 2021, nämligen Coinbase. Oavsett om detta var ett sammanträffande eller ej har värdet att Coinbase-aktien minskat sedan dess.

Det är lite ironiskt, men börsintroduktionen av Coinbase kan ha inneburit toppen av frenesin på kryptovalutamarknaden. Dess aktier har trots allt nästan halverats i värde på ungefär en månad, precis som att Bitcoin tappade från över 60 000 dollar till knappa 30 000 dollar på bara ett par dagar.

Oro angående regleringar

Under onsdagen denna vecka levererade Kina ytterligare ett slag mot kryptovalutafantasterna. Kinas folkbank utfärdade ett utlåtande där de sade att kryptovalutor inte skulle få användas på marknaden i form av pengar, av den enkla anledningen att de inte är en riktig valuta.

Dessutom antydde även Indien att de ser över att reglera kryptovalutamarknaden. Spiken i kistan kom i form av att lösensumman som betalades till hackers som tog kontroll över Colonial Pipeline betalades i Bitcoin.

Allt sammantaget var det en mörk vecka för kryptovalutorna, vilket återspeglas på Coinbases diagram. Hur stort börsvärde gick egentligen förlorat på bara ett par handelsdagar?

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto