Home > Enastående resultat för Microsoft för Q2 2021

Enastående resultat för Microsoft för Q2 2021

Denna vecka rapporterar de stora IT-företagen sina resultat för det senaste kvartalet. För det övergripande sentimentet på marknaden är detta viktigt då många jämför de höga nivåerna i IT-sektorn med IT-bubblan på sent 90-tal och tidigt 00-tal.

När det kommer till Microsoft finns det dock ingen bubbla att prata om. Företaget går starkt framåt och växer otroligt snabbt med tanke på dess storlek.

För det finansiella året 2021 innebar det andra kvartalet en EPS (intäkter per aktie) på $2,03 efter förväntningar på $1,64. Dessutom steg intäkterna från förväntningarna på 40,2 miljarder till 43,1 miljarder dollar. En närmare titt på detaljerna avslöjar även ännu mer imponerande resultat.

Höjdpunkter från Microsofts kvartalsräkning

Själva kärnan i Microsofts verksamhet handlar om tre huvudsakliga segment – Intelligent Cloud, More Personal Computing och Productivity and Business Processing. Samtliga dessa segment hade en tvåsiffrig tillväxt under det senaste kvartalet, och Intelligent Cloud, det vill säga deras molnlösningar, visade på en tillväxt på hela 23%.

Till följd av det steg nettointäkterna för kvartalet med 33%. Detta är imponerande för ett företag som är så stort som Microsoft!

Vi kan ta en titt på ett affärsområde som många av oss inte riktigt förstår. När Microsoft köpte LinkedIn såg det då ut som ett dåligt beslut.

Men LinkedIn växer snabbt, utan att många förstår varför. De ökade sina intäkter med 23% under förra kvartalet, med stigande omvandlingar på 48% och sessioner på 30%.

Man kan gå till varje segment hos Microsoft och se liknande tillväxt. Vad innebär detta?

En sak är att tillväxten i IT-sektorn inte är över. Detta antyder att värderingarna, även om de är höga, är rimliga. Mer specifikt är stora IT-företag relativt billiga om vi använder Microsofts mätvärden som riktmärke.

Pandemin har förändrat konsumtionen, och hushåll över hela världen investerar i mer teknik. Tänk hur många av dina vänner, familjemedlemmar och bekanta som nyligen har köpt en dator, en prenumeration på en nättjänst, en router, en kamera, en skrivare eller mjukvara. Sannolikheten är stor att du känner någon, och det spelar stor roll för IT-företagen i stort.

Så länge som IT-sektorn släpper intäkter som de som Microsoft släppte denna vecka kan vi inte prata om en IT-bubbla. Istället finns det en risk att man missar att hoppa på det tåg där företag som gagnas mest av pandemin sitter på – som Microsoft.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto