Home > Analys: Enquest testar motståndet igen

Analys: Enquest testar motståndet igen

Enquest är en producent av olja och gas och deras geografiska utspridning är fokuserad kring Nordsjön. Trots ett väldigt volatilt oljepris i fjol kunde bolaget kamma hem ett genomsnittligt försäljningspris på 111,6 dollar per fat. Bolagets omsättning uppgick till 9,3 miljarder SEK och nettoresultatet landade på 3,8 miljarder SEK vilket ger en vinstmarginal på 40 %. Nu gäller det att oljepriset stiger för att aktien ska återhämta sig.

Handeln i ENQ har varit väldigt slagig under 2013. Aktien har växelvis stigit och fallit kraftigt och nu handlas aktien under den viktiga 12,5-nivån. Handelsaktiviteten var mycket blygsam när stödet togs ut och volymerna har avtagit i takt med att aktien rört sig sidledes.

Idag återtestas 12,5-nivån som blivit ett motstånd efter att det tidigare brutits som ett stöd, enligt klassisk TA-teori. Stochasticindikatorn (89) visar på ett översålt läge, vilket per automatik inte betyder köp, men tillsammans med andra pusselbitar kan indikatorn informera om var i jämviktsförhållandet aktien befinner sig, och om läget är fördelaktigt för köp eller inte.

Ytterligare en faktor som förstärker sannolikheten av ett återtest är att oljepriset i skrivande stund befinner sig på den jämna 100-nivån, vilket också utgörs av 200 veckors glidande medelvärde. Oljepriset kan ta stöd här och rekylera några procent vilket kan ta med ENQ upp.

Teoretiskt är det dock inte optimalt att köpa ENQ nu eftersom risk och reward blir lika stora. Det är bättre att avvakta några dagar för att se om ENQ testar 12-nivån igen. Vid 12-nivån ges en tight stopp som kan sättas under 11,9 samtidigt som ett första mål blir en stängning över 12,5. En stängning över 12,5 ger slutmålet MA34.

Enquest testar 12,5-motståndet
Enquest testar 12,5-motståndet
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto